Spookschip in het Oosterdok

Een van de leukste items van het Amsterdam Light Festival is te zien in het Oosterdok. Ik had overdag al wel die fontein gezien maar gedacht dat die een kleurtje zou krijgen als de lichten ontstoken zouden worden, maar dat bleek later iets anders te liggen. Ik zag al een foto van wat het werkelijk was: in de nevels die de fontein met zich meebrengt wordt een zeilschip geprojecteerd. Dat geeft echt de indruk van een spookschip. Omdat de dikte van de nevel steeds wisselt kan je er de ene keer beter doorheen zien dan de andere keer. Het mooist is het natuurlijk als de nevels het dikst zijn, maar het is ook leuk als je er goed doorheen kan kijken.

Vanaf de noordzijde, daar waar de OBA is, zie je het schip eigenlijk niet goed, maar van de andere kant wel, daar heb ik de meeste foto’s gemaakt. Ik ben zelfs nog een steiger opgelopen, maar dat was niet nodig geweest want vanaf de Prins Hendrikkade zie je hem het best.

Op een gegeven ogenblik kwam er een club verlichte kano’s voorbij, die heb ik ook nog even te pakken gekregen. Ik weet niet of die bij het lichtfestival hoorden, maar de brug tussen Nemo en Oba zeker wel, en die heb ik ook maar gefotografeerd hoewel ik die een beetje saai vond.

De foto’s zijn van gisteren, ik was van de tuin gekomen waar ik het water heb afgesloten en zo intensief gesnoeid, al voor de tweede dag deze week, dat ik overal spierpijn heb. Ik was doodmoe maar toen ik dat schip fotografeerde voelde ik helemaal niks, dat heb ik vaker tijdens dat fotograferen, het werkt helend.

Groetjes

rené

Vanaf de noordkant zag je het bijna niet, al had dat ook wel wat.
Ja hier snap ik niks van, het is OF een boot die aan de andere kant langs vaart OF de schaduwen van een boot die aan deze kant vaart maar die je net niet ziet.