Spinnendrama in de ecover

Maar eerst deze jonge specht. Die kwam gisteren samen met zijn broertje/zusje mijn tuin ingevlogen. Ze zijn veel minder schuw als ze jong zijn, dat is me al vaker bij jonge vogels opgevallen.

Maar dan het spinnendrama. Ik heb een eco-afwasmiddel, daar doe ik letterlijk jaren mee want ik spoel de kopjes en glazen meestal gewoon met water zonder schoonmaakmiddelen. In de laatste winter, of die daarvoor, is de plastic fles daarvan stuk gevroren waardoor de zijkant open lag, maar niet helemaal tot de bodem dus er zat nog een centimeter of 5 verantwoord spul in. Daar kan ik nog wel een paar jaar mee verder. Maar die spinnen niet: die bleken er opeens in gevallen en verdronken.

Dus dat eco-afwasmiddel is ook niet alles.

Er was meer dood en verderf in mijn tuin, en ook met mij als oorzaak. Ik ben op een spinnetje gaan liggen, die heeft dat wel overleefd maar was volgens mij wel beschadigd. En een insect kwam dood onder het kussen vandaan dat ik altijd op een bankje leg. Ik moet de volgende keer toch beter uitkijken want dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Groetjes

rené

Nu ook de rode kunnen fotograferen
De blauwe met zijn schaduw.
Dit is al jaren een vaste gast, ooit spontaan opgekomen, scherpe stekels.
Beetje eng-grote wesp. Misschien een hoornaar?
Dit is het door mij geplette spinnetje
En dit het dode insect dat onder mijn kussen vandaan kwam
En tot slot nog een keer de jonge specht die ik kon fotograferen in mijn berk zittend