Spiegelingen en bespiegelingen

Ik was eigenlijk van plan om na 5 blogloze maanden te gaan terugblikken aan de hand van de foto’s die ik in die tijd wel ben blijven maken, maar het loopt toch weer anders dan gepland. Ik maak nog steeds foto’s, dus als ik die oudere foto’s ga laten zien heb ik spoedig weer een stuwmeer van de allerlaatste foto’s. Dus het wordt maar af en toe een blogje uit een oud mapje.

Dit zijn spiegelingen van de afgelopen week. Op de Kloveniersburgwal zijn ze het oude Company Theater aan het verbouwen, zal wel een hotel worden. Omdat de straat daar zo smal is en ze die niet kunnen afsluiten worden de bouwmaterialen over het water aangevoerd en via een stalen bouwsel het pand ingebracht. Dat staketsel is blauw en geel geverfd en geeft leuke spiegelingen, vooral als je er FOPTO’S van maakt. En dat laatste ben ik gisteren weer eens gaan doen want dat kon dus ook 5 maanden niet. Erg van genoten.

En qua BEspiegeling op deze zondagochtend: ik had over het conflict in het midden-oosten meteen het gevoel dat het meer betekende dan het zoveelste conflict deze tijd. En dat idee kom ik ook op spirituele internet-plaatsen tegen. Het is van het grootste belang voor de bewustwording van de mensheid hoe we hier mee omgaan. DE kans om van de oude paradigma’s af te komen, van de oude patronen volgens welke we conflicten denken te moeten beslissen met elkaar de hersens in te slaan. Nee, we kunnen dit als mensheid aangrijpen om a.h.w. ook door de ogen van de “tegenstander” te leren kijken en zo tot een oplossing komen, een balans van belangen, EN ZO EINDELIJK TOT HET BESEF GERAKEN DAT WE ALS MENSHEID ÉÉN ZIJN, ALLEMAAL EEN AFSPIEGELING VAN DIE ENE KRACHT VAN WAARUIT ALLES VOORTKOMT, ZODAT WE ALS MENSHEID EEN STAP KUNNEN ZETTEN IN ONZE ONTWIKKELING EN VANUIT HET EENHEIDSBESEF KUNNEN GAAN LEVEN. Voor mij persoonlijk betekende dit al vanaf het begin van de strijd daar dat ik voor het eerst in mijn leven plotseling geen kant koos en het in mezelf buiten de deur hield. Pas later besefte ik dat dat was omdat ik die strijd niet in mezelf wilde hebben maar a.h.w. de oplossing ervan in mezelf wilde voelen. En wat ik toen deed kwam ik later op internet tegen: de liefde die ik in mezelf heb daar naartoe sturen. Klinkt misschien raar, maar we hebben toch op de een of andere manier invloed zo, hoe meer mensen dit doen hoe beter. Er zijn tekenen dat er iets aan het veranderen is, al is het alleen al dat niet allerlei landen mee zijn gaan vechten zodat het op een WO III uit gaat draaien, iets wat er potentieel wel in zit.

Groet

René

PS: wat ik trouwens net pas zag: je kunt deze fopto op twee manieren bekijken: je kunt je richten op de ogen op ongeveer 60% van de foto, dat zijn de ogen die ik gebruikt heb omdat ik ze in de oorspronkelijke foto al zag, maar je kunt OOK de zwarte plekken daarboven als ogen zien. Past mooi bij mijn bepiegel-verhaal.

De oorspronkelijke foto.
Ook Kloveniersburgwal.
Zelfde huis maar dan in de breedte, omgedraaid en zwart-wit gemaakt.
Nieuwmarkt vanaf de Kloof.
Idem.
Ook Kloof.
Oudezijds Kolk.
Idem.
De Oude kerk.