Slenter slenter slenter

Zolang er nog geen totale lockdown is wil ik toch een uurtje per dag de deur uit. Gewoon de benen strekken, de hond uitlaten zal ik maar zeggen, zonder hond.

Maar met de camera, ook een trouwe vriend. Hemelsbreed niet verder dan 350 meter van mijn huis en in totaal nog geen kilometer gelopen. Nou ja, geslenterd, alles vertraagt deze dagen. Hoe langzamer je loopt hoe meer je ziet. En omdat ik al zo vaak dit rondje tot de Blauwbrug en via de overkant van de Amstel weer terug, heb gelopen moet ik wel vertragen om nog wat anders te zien dan ik al zo vaak zag. En dat werkte weer want ik kwam met 160 foto’s thuis.

Het is natuurlijk ook zo dat mensen het decor steeds anders maken. En ik zag er een paar, nog steeds. Het is weliswaar minder druk, vooral omdat de toeristen ontbreken, maar er zijn hier toch nog behoorlijk wat luitjes op straat, i.t.t. wat ik eergisteren op de wallen zag. Dat zal wel komen omdat er hier winkels zijn.

En lang niet iedereen houdt die 1,5 meter afstand van elkaar. Kijk, bij stelletjes gaat dat moeilijk, maar ik zie ook kennissen die met een aantal op pad zijn, of een paar vrienden die op een bankje naast elkaar zitten te keuvelen. Of bekenden die elkaar tegen komen en geen afstand houden, hoewel ik óók zie dat het af en toe wél gebeurt.

Zelf word ik steeds voorzichtiger, ik volg het nieuws uit de V.S. op de voet en word daar niet blij van. Daar zitten al 75 MILJOEN mensen in totale lock-down, met name 40 miljoen in Californië. Ik heb het idee dat er hier boven de rivieren toch nog te makkelijk over gedacht wordt. Ik denk dat we ongeveer in dezelfde fase zitten als de V.S. en daar begint het te exploderen en is er al een tekort aan medicinale hulpmiddelen en IC-bedden. De federale regering is daar wel minder intelligent bezig dan de onze: ik ben geen fan van de maatschappelijke ideeën van Rutte maar vind dat hij dit goed doet.

Groetjes

rené

Het sluiswachtershuisje en de Montelbaanstoren gespiegeld in de ramen van een woonboot op de Zwanenburgwal.
De Vietnamese loempia’s waren dicht
Twee hoeden. De man met de rode hoed kwam vroeger altijd op bezoek bij iemand in Flesseman toen ik daar nog werkte. Die bewoonster is inmiddels overleden (Ina Bouman).
Een van de twee uitstallingen van handelswaar op het plein.
Normaal zou het vol zitten, maar ja, niets is normaal meer.
Aan de Amstel.
Deze nam ik aan de overkant toen ik er langs kwam.
Aan de Amstel.
Idem
Vanaf de Blauwbrug, foto’s voor de Stopera van vrouwen van Nieuw-West.
Model-duif.
Nog geen lockdown.
Een dicht Carré.
Aan het werk.
Aan de Amstel voor de Stopera.
Vanaf de overkant : de Staalkade.