SEXYLAND WORLD: een kunst-project

Het voormalige Wilhelmina Dok, later Pizzeria.

Toen ik er afgelopen zaterdag langs kwam en even binnen keek kreeg ik een privé-rondleiding door het pand. Sexyland is een kunst-project, en dat begreep ik pas toen ik thuis de website bekeek, want ik had mijn twijfels over de economische haalbaarheid van de verschillende onderdelen waaruit het pand bestond: beneden voor feestjes met een kunst-bar, op de eerste etage een Sichuan-restaurant en op de tweede etage een kapper. Het oogde allemaal woest aantrekkelijk, beetje de jaren zestig sfeer. De entree bestond uit lockers en een garderobe die uit de voormalige ROXY stamden en door sommige mensen als zodanig werden herkend, vertelde de jongen die mij de rondleiding gaf. Ik moet zeggen dat dat bij mij geen bel deed rinkelen, want wat ik me herinner van mijn spaarzame bezoekjes aan de ROXY was dat er een enorm brede garderobe was, hier heel klein, en die lockers herinnerde ik me al helemaal niet.

Ik voelde me echt een beetje een ouwe zak: al die ongrijpbare activiteiten, echt iets voor jonge kunstminnende gasten. Ik vermoed dat het publiek van Sexyland vooral uit leerlingen van kunstacademies bestaat. Nou liep ik vroeger al niet vooraan, maar tegenwoordig weet ik al helemaal niet meer wat voor zaken er in het uitgaanscircuit toe doen. Ik weet soms zelfs niet eens wat ze in bepaalde winkels verkopen, echt geen idee, terwijl die jonge kids ervoor in de rij staan. Vooral toen ik op de website de agenda bekeek bekroop me dat gevoel nog eens extra:

Vandaag bijvoorbeeld van 14.00 u. tot 00.00 u. WHITE RUSSIAN FAREWELL : Aukje en SLetlana gaan naar Belarus maar niet zonder een laatste white russian met een ieder die daar ogen en oren en een mond naar heeft. Spoedcursus Russisch.

Of zondag a.s. : MASSAGE POLONAISE THERAPY SESSION: emotionele ondersteuning en stress verlagende middag besteding. Met truffel friet en Irie food.

Ik kon me er geen echte voorstelling van maken maar kreeg er wel een heel vrolijk gevoel bij. Oh oh was ik maar jong en onbedorven, dacht ik. Hier een citaat uit de website:

SEXYLAND is een kunstproject in vorm van een tijdelijke sociëteit. Gedurende 365 dagen is er iedere dag een nieuwe eigenaar van de club. Die mag naar eigen wens invulling geven aan het programma, variërend van kunstuitingen tot sportevenementen, van gangsterrap tot diners in stroboscopisch licht. SEXYLAND is een tabula rasa dat op elke manier kan worden beschreven. SEXYLAND streeft ernaar om elke onbekende hoek van Amsterdam te markeren, om te laten zien wat een enorme diversiteit deze stad te bieden heeft.”

groetjes

rené

Een van de activiteiten was behoorlijk gay-angehaucht.
Eerst vroeg ik deze man wat het nou eigenlijk was, maar hij bleek ook maar een bezoeker.
het Sichuan-restaurant
De kappersruimte. Als je nog niet aan de beurt bent kun je de boektitels lezen. Je kunt niet de boeken zelf pakken want het zijn alleen de vastgeplakte ruggen ervan.
Voor deze foto moest ik op mijn rug gaan liggen want dit is het plafond.
Hij gaf me dus deze rondleiding.
Vanaf de kapper.