Sexy Loo op de wallen

Werknemer van Jan Otten die hier de laatste hand aan het leggen is aan de Sexy Loo.

Zoals ik al eens zei ben ik gevraagd door de redactie van het kwartaalblad d’Oude Binnenstad om daarvoor foto’s te maken omdat de vaste fotografe er mee ophield. Ik had te kennen gegeven dat ik het het leukst vond om samen met de redacteuren naar de te interviewen personen en hun locaties toe te gaan en dan foto’s te maken tijdens het interviewen om dan op het laatst misschien een geënsceneerde foto te maken als ik nog geen geschikte foto had.

Omdat voor elk item in de krant maar 1 foto nodig was had ik natuurlijk elke keer heel veel foto’s die niet gebruikt werden, en dat was precies mijn bedoeling: die kon ik natuurlijk laten zien op dit blog. Ik mis zelf in kranten altijd visuele informatie, vind altijd dat er te weinig foto’s worden getoond bij artikelen, dat is ook de reden dat ik altijd van die uitgebreide fotoblogs maak, ik wil wat ZIEN.

Ik sprak wel af dat ik met mijn blogs zou wachten totdat het blad uit was en dat ik niet uitgebreid de inhoud van het interview zou weergeven maar doorverwijzen naar de krant. Die is wel al uit en verspreid (6 foto’s van mij er in), maar nog niet digitaal, dat gaat dit weekend gebeuren, is ondertussen klaar: je kunt klikken op de website van d’Oudebinnenstad. Als je alleen de tekst over die Sexy Loo, die eigenlijk met name over het wildplassen gaat, wil lezen klik dan HIER

Het wildplassen is op de wallen een groot probleem. Maar ja, veel openbare toiletgelegenheden zijn er niet: op de OZ Voorburgwal zijn b.v. 3 krullen waarvan 1 in het rustige gedeelte. De gemeente gaat nieuwe gelegenheden scheppen die ecologisch heel verantwoord zijn: de urine wordt gezuiverd en gebruikt voor planten. Maar Jan Otten, de eigenaar van Casa Rosso, de Bananenbar etc. heeft iets anders bedacht. Minder ecologisch verantwoord, maar eerlijk gezegd wel een stuk leuker. Hij heeft een hoerige openbare toiletruimte laten bouwen op OZ Achterburgwal 86 waar je voor de somma van € 2,- je behoefte kan doen. Hij was op dinsdag 10 maart, toen ik daar met een redactrice op bezoek was, nog niet klaar maar zou vrijdag 13 maart geopend worden. Het interview vond met de werknemer van Jan Otten plaats die daar bezig was. Vanwege Corona is nu alles dicht daar op de wallen, ook deze sexy loo, maar dit terzijde.

Ik vond het echt ontzettend leuk: je waande je er echt in een hoerige sprookjeswereld, het wordt vast een toeristische attractie. WC-deuren met filmscreens met wenkende dames en een enkele heer, rode lampen en foto’s van de wallen, foto’s van sex-shops, een ticketshop voor o.a. de Bananenbar (wat is dat duur zeg, maar geen € 75,- zoals ik eerst meldde maar € 60,-, dus dat valt dan weer reuze mee 🙂 ) etc. Maar voor mij kwam de allergrootste grap nog een dag later. Toen ik daar met een ex langs kwam en dit vertelde en het pand aanwees zei hij: weet je dat niet meer, dat is het pand waar jij een jaar of 30 geleden eens een nachtje met de bewoner hebt doorgebracht!!! En toen herinnerde ik me die garage-achtige woning weer en die prachtige, inmiddels overleden, kerel. Mijn ex kende dat pand beter dan ik omdat hij voor die man daar langdurig had geklust, ik geloof zelfs bij de verbouwing van die garage tot woonruimte.

Dat fotograferen voor d’Oude Binnestad bevalt me wel, je komt nog eens ergens.

Groetjes

rené

Middenin een aparte wc-ruimte voor rolstoelers en babies
De binnenkant daarvan.
De damestoiletten.
Inderdaad, de damestoiletten, het is natuurlijk uitermate hetero allemaal.
Je raadt het al, de herentoiletten, vanaf hier.