Serietjes van 4 foto’s

Ja dat viel wel op, die duif blijft wel erg stil zitten. Ik kan dus deze foto plaatsen en vertellen wat er aan de hand was en wat er verder gebeurde, maar ik wil het graag met andere foto’s laten zien.

Waarom maak ik series met vaak één en hetzelfde onderwerp?

En al jaren en jaren.

De reden is dat ik dat haast nooit in kranten tegen kwam, toen ik ze nog las.

In kranten zie je meestal 1 foto bij een artikel, maar daarbij miste ik vaak de omgeving bijvoorbeeld, of het voorafgaande, of het vervolg, of een andere invalshoek. Als je dan het artikel las werd dat wel duidelijk, maar ik wilde het gewoon ZIEN, ik had behoefte aan de VISUELE context, naast de verbale dus.

Daarom heb ik dat hier een keertje uitgewerkt: vijf serietjes van 4 met het specifieke doel te laten zien wat ik bedoel.

Het “nadeel” van deze aanpak is wel dat de allermooiste foto, soms is dat een gewoon mooie en een enkele keer een fantastische, qua aandacht ondergaat in het geheel. Less is more, werd mij wel eens gezegd. Maar dat nadeel neem ik op de koop toe.

Groetjes

rené

Ach, dat beest moet geholpen worden.
Vaak hebben dieren in de gaten wanneer ze door mensen geholpen gaan worden. Zo is er een site op youtube die alleen maar dat soort gevallen laat zien. Gisteren zag ik een enorme haai die heel rustig een haak uit zijn buik liet halen door een duiker, echt fascinerend. Maar deze duif was niet zo invoelend.
En daarom moest hij wel met die sleep blijven vliegen. Eigenlijk is dit de interessantste foto, maar ik wil dus die andere drie ook laten zien omdat het toch voor mijn gevoel iets toevoegt

De volgende serie van 4 gaat over een buurman om de hoek die mij toestemming gaf om hem en zijn hondjes hier te tonen.

Deze foto heb ik al geplaatst in een blog over hoe mensen liefdevol met hun honden omgaan. Maar je zou door deze ene foto kunnen denken dat hij altijd met die hondjes onder zijn armen loopt, niets is minder waar. Het is wel de mooiste foto.
Altijd hetzelfde ritueel.
Eerst het harige hondje dat altijd onder zijn linker arm gaat.
Vaak moet hij op de teckel wachten, maar die gaat uiteindelijk braaf naast de man staan omdat hij weet dat hij onder de rechter arm gaat. Vervolgens wordt er overgestoken, daar is de eerste foto van genomen, en vervolgens worden ze weer op de grond gezet op de stoep aan de andere zijde.

Ja prachtig die strik aan het Rembrandthuis ter gelegenheid van de heropening daarvan. Hoe komt die daar?

Voor de tweede keer waren ze ermee bezig, zou er iets mis gegaan zijn?
De ophang-touwen zitten goed, daar gaan we weer.
Nog een hele hijs. Ondertussen is de strik alweer weg. Dat zal wat gekost hebben dacht ik, vooral als hij er speciaal voor gemaakt zou zijn.

.

Ik zag eerst wat mensen kijken. Waarom doen ze dat? Dat overkomt me vaak, ik weet niet wat er gebeurt, maar ik maak wel alvast een foto. Je weet maar nooit, het is gratis.

Het was een eindje weg zodat ik niet gezien had dat die meneer niet een gewone donkerkleurige meneer was.
Ingezoomd bleek het een beetje eng. De mooiste foto lijkt me, maar die anderen vond ik ook nodig, althans zeker hier.
Maar het was een masker dat gelukkig makkelijk afgezet kon worden.
En er kwam een gewoon mens onder vandaan.

Weer een voorbeeld van eerst een foto maken en er dan achter komen wat er gebeurde:

Wat is die man daar aan het doen?
O hij hijst water naar boven. Dit is de leukste van de vier, maar…..dus.
Ah, die plastic bakken moeten schoongemaakt worden. Ik hoop niet dat ze het vuile water weer terug gooien in de gracht.
Nee niks schoonmaken, ze hebben ze nodig voor stucwerk, denk ik.