Selfies in het schaduw-rijk

Damstraat

De eerste foto is een van de laatsten, want het begon niet in de Damstraat met deze tattoo-kunstenaar naast mij, maar in de Kloveniersburgwal. Daar, bij de tweede foto, kwam het idee naar boven. Ik zag het water bedekt met iepenzaadjes en moest daar natuurlijk meteen een schaduwfoto van maken en bedacht toen: waarom concentreer ik me niet een keer helemaal op schaduw-foto’s van mezelf terwijl ik door de stad struin. En zo geschiedde.

Dat ik daar nooit eerder aan heb gedacht!!!

Het was weer een heel andere concentratie dan wanneer je door de stad loopt en “gewone” foto’s wil maken van de dingen die je opvallen, al moet ik zeggen dat ik toch af en toe ontspoorde. Maar hier zet ik nu de oogst van die invalshoek neer, want verreweg de meeste tijd bleek ik de focus vast te kunnen houden.

En zoals zo vaak kwam ik door de fotografie weer in contact met iemand. Een van de laatste keren dat dat gebeurde was toen ik in een regenplas aan het fotograferen was, dat gebeurde vroeger heel vaak omdat ik dat toen ook veel vaker deed. Soms vroegen mensen me dan wat ik aan het doen was en soms zag ik ze aarzelend naar zo’n plas toe lopen terwijl ik daar net weg was.

Nu zag een jongen dat ik een schaduwfoto van mezelf op een muurtje maakte en gaf daar commentaar op. We raakten aan de praat: hij bleek tattoo-kunstenaar te zijn en we hadden een erg leuk gesprek. Wat ik eigenlijk altijd vergeet is een foto te maken van degene die ik tegenkom, maar nu dacht ik er aan omdat ik ineens onze schaduwen zag en daar natuurlijk een foto van wilde maken omdat ik daar nou eenmaal de hele tijd al mee bezig was geweest. En daarom dacht ik er aan om hem te vragen of ik ook een gewone foto van hem mocht maken, en dat mocht. Ik mocht hem ook plaatsen, hij staat op facebook.

Groetjes

rené

Kloveniersburgwal
Kloveniersburgwal
Slijkstraatje
Oudezijds Achterburgwal
Oudezijds Achterburgwal
Rokin
Binnengasthuis terrein
Binnengasthuis terrein
Binnengasthuis terrein
BG-terrein
BG-terrein
BG-terrein
Rokin
Rokin
Rokin: Hudson’s Bay
Nieuwe Hoogstraat
Nieuwe Hoogstraat