Schaduwen schaduwen schaduwen

Oftewel: ZON ZON ZON.

Aan huis gekluisterd was ik gisteren. Vorige week vrijdag waren ze van de Amsterdamse-Ontstoppings-Centrale mijn keukenafvoer komen doorprikken middels zo’n trilslang. Nou, na twee dagen was het opeens NOG erger dan het daarvoor was geweest. Dus weer bellen, maar de eerste reguliere afspraak kon pas 14 dagen later gemaakt worden, dan hoefde ik maar een hele middag thuis te blijven, want aan precieze afspraken doen ze daar niet. Maar opnieuw 14 dagen met een amper doorlopende aanrechtbak zag ik echt niet zitten. Dus propten ze me afgelopen vrijdag tussen de bestaande afspraken in, een weekje later dus maar, maar dan konden ze zelfs niet zeggen of het ‘s-ochtends of ‘s-middags was. Dus moest ik van 08.00 u. tot 16.30 u. zitten wachten. En die zon maar schijnen, grrrrrrrr.

Om 12.00 u. gebeld of ze er al zicht op hadden, maar ik kreeg de indruk dat ze me helemaal NIET ingepland hadden. Na een lange radiostilte zei de telefoniste: we kunnen echt niet zeggen wanneer er iemand komt. Maar ik was blij dat ik gebeld had zodat ik nu in elk geval zeker was DAT er iemand zou komen.

En die zon scheen maar door.. Nou hep elk nadeel zijn voordeel, dus ik ben schaduwen gaan fotograferen. Tot mijn genoegen kwamen ze om 14.00 u. “al”, maar ik had al heel wat foto’s. De meesten van dit blog zijn van gisteren dus, maar er zijn er ook een paar bij van eergisteren moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen.

Toen het klaar was ben ik meteen op mijn bejaardenscheurfiets gesprongen en naar Ouderkerk gefietst, voor de vogeltjes op het landje van Geijsel. Maar de mooiste foto’s heb ik van de steigerbouwers van de Mozes en Aäron kerk gemaakt. Toen ik namelijk terug kwam waren ze net aan de top, dus ik heb wel een uur staan kijken, de foto’s daarvan komen morgen.

Ik heb op deze foto’s een paar mensen die zeer waarschijnlijk in de buurt wonen: mochten er mensen bij zijn die hier niet willen staan: geef een seintje dan haal ik de foto onmiddellijk weg. Maar het doel is een journalistieke uiting, kun je zeggen: ik wil, eigenlijk bijna bij al mijn foto’s, het mooie van het gewone laten zien, in dit geval schaduwen dus. Niemand kijkt daarnaar. Toen ik laatst toestemming vroeg aan een buurtgenote om een schaduw-foto van haar te plaatsen zei ze: ik ben me opeens ook bewust geworden van schaduwen, kijk er opeens ook naar!!

Groetjes

rené

Eergisteren: toen was het warmer dan gisteren.