SAIL Amsterdam?

Ik wilde gisteren via een andere weg, namelijk de pont vanaf Java-eiland, naar mijn tuin. Daarbij kwam ik langs het scheepvaartmuseum en……. verder ben ik niet gekomen. Want de schepen die daar liggen en die ik al eerder zag hadden hun zeilen gehesen. Niet om te varen, zo bleek, maar om te showen. En dat trok publiek.

Sail Amsterdam is dit jaar niet doorgegaan, om de bekende reden, maar misschien juist daarom hebben ze dit gedaan. Twee kleine schepen naast NEMO hadden ook de zeilen gehesen en op de Kromme Waal zag ik eveneens een schip met een gehesen zeil. Dus ik vermoedde een gecoördineerde actie.

Het ene schip was de STAD AMSTERDAM en de andere de EUROPA. Het zag er prachtig uit, natuurlijk ook al door de geweldige ambiance. Heel fotogeniek, dus ik was niet weg te slaan.

Ach, het was geen SAIL, maar je bent tegenwoordig blij met alles. Dat vind ik wel een voordeel van Corona, je kan de kleine dingen weer waarderen.

Groetjes

rené

De Europa.
Liefde in en bij de stad Amsterdam.
De bewakers hadden een mondkapje op net als elke bezoeker. Je moest eerst het museum in om op de schepen te komen. Ik had mijn museumkaart niet bij me maar aangezien ik super voorzichtig ben had ik waarschijnlijk niet naar binnen gegaan ook als ik hem wel bij me had gehad..
Niet alleen mondkapjes maar ook ontsmetting van het stuurwiel en de relingen.
Ik tel ongeveer 70 touwen, hoe hou je ze uit elkaar, en 6 mondkapjes.
ART-Museum. Ik zag trouwens het stuurwiel ontsmet worden.
Er werd niet gezwomeen. Een paar dagen eerder zag ik wel mensen die net aangekleed waren en stonden te bibberen.
Europa in de greep van Corona.
En deze nam ik 5 dagen geleden, ook de Europa.