Room with a view

Met dit weer zit ik vaak thuis.

Vandaar dit blog.

De TV staat immers altijd aan.

Ik heb geen TV, maar de straat is mijn TV, en die heeft de hele dag door leuke programma’s.

Dit zijn trouwens foto’s van vorige week, dit blog had ik nog staan.

Een soort “uitzending gemist” dus.

7 Maart is trouwens een datum die me ergens aan doet denken. Het kostte even, maar ik kwam er achter waaráán: in mijn studententijd heb ik een keertje op 7 maart op het terras Bloem gezeten, in de bocht van de Oudegracht in Utrecht, dat terras heette toen zo.

Dat moet dus ergens tussen 1968 en 1977 geweest zijn. En dat werd toen werkelijk als extreem vroeg ervaren.

Het geheugen is een raar ding. Mensen met afasie kunnen vaak wel de liedjes uit hun jeugd zingen, leerde ik in mijn tijd als receptionist bij Flesseman.

Niet dat ik afasie heb, maar het van buiten leren van liedjes gaat tegenwoordig een stuk moeilijker, zelfs het leren van mijn eigen teksten. En dat ben ik aan het doen want ik ga met koningsdag rondlopen met mijn speakertje om hier en daar wat te gaan zingen en te zagen. Als ik durf tenminste, maar de voorpret is al bijna genoeg, ik geniet ervan om mijn eigen dingen weer te doen.

Groet

René

René

Heineken koetsier.
Steigerbouwer.