Rolling Stones: slot

Ik had natuurlijk veel meer foto’s gemaakt dan ik hier heb laten zien. Dus als een vorm van nagenieten hier nog een derde blogje over de Stones, wel het laatste hoor!

De eerste is een spiegeling van de Johan Cruijff Arena in een gebouw daar tegenover. Verder nog een paar foto’s die ik voorafgaand aan het concert nam en nog een paar van het optreden en daarna. Eigenlijk geeft dit blog meer een totaalbeeld dan de vorige twee die eigenlijk thema-blogs waren: het concert en de fans.

Tijdens het optreden was het fotograferen onderdeel van de beleving. Door de lens was je er dichter bij, dat was toch een verschil met hoe je de beelden op de grote schermen beleefde. Maar ik had ook een klein toneelkijkertje bij me en dat was eigenlijk nog leuker: dan was je er helemaal “bij”, echt een belangrijke aanvulling. Waarschijnlijk ook omdat je met twee ogen door een verrekijker kijkt zodat je i.t.t. de camera alles driedimensionaal ziet. Plus dat het haarscherp was.

Af en toe waren we ook aan het dansen. Dat kijken, dansen en fotograferen ging spontaan en op een natuurlijke manier in elkaar over, we zaten echt in een flow. Ik heb nog een selfie met Jan genomen waarop je duidelijk kunt zien dat we bijna euforisch waren.

Een van de echte aanvullingen op de eerste twee blogs zijn de beelden van het voorprogramma van de band de Ghost Hounds: helemaal in de stijl van de Rolling Stones, zelfde ritmes en atmosfeer, helemaal niet slecht maar ja, geen Stones dus.

Toen het afgelopen was zijn we vanwege de drukte nog een tijdje blijven zitten en zagen dus ook het begin van de opruiming. We hadden op de terugweg ontzettend veel geluk: slechts 5 minuten in de rij voor een incheck poortje naar de trein, die we namen i.p.v. de metro. Toch was het heel erg druk op het perron toen er meteen een trein kwam aanrijden naar Schiphol. Het was een hele lange en we holden helemaal naar achteren waar we tot onze verrassing een coupé hadden met nog slecht vier andere mensen. Op station Zuid de metro naar de Nieuwmarkt genomen die ook half leeg was.

Nou dat was het dan wat de Stones betreft.

Groetjes

rené

Spiegeling van de Arena.
Idem plus twee fans.
Fans
Radio Veronica, jeugdsentiment.
Overal schermen met het Stones-logo.
Vanuit de Arena: Station Bijlmer Arena.
De A van Ajax in de Arena.
Zelf gebreid.
Er was op consumeren gerekend
Minstens 50 meter ver, maar het lijkt wel of hij zich bewust is van mijn cameraatje.
Ghost Hounds
Ghost Hounds.
Het begon met een hommage/herinnering aan de pas overleden Charlie Watts. Daar was iedereen erg van onder de indruk
Het allereerste begin: koude rillingen.
Ron Wood en wie de toetsenman is weet ik niet.
Tijdens het optreden, je ziet onze euforie.
Ook aan de oorlog in Oekraïne werd gerefereerd.
En dat was het.
Nog even blijven zitten.
Efficiënt
Bijna leeg.