Rembrandt-toren en omgeving

Een week of twee geleden dacht ik dat ik wel zo’n beetje “bij” was met mijn foto’s zodat ik ruimte had om wat anders te gaan doen, wat dan ook. Maar in feite is het omgekeerde gebeurd: ik maak steeds meer foto’s en vind steeds projectjes die ik nog niet heb laten zien. Dit is er een van: de wijk rond de Rembrandttoren vlakbij de bocht in de Amstel in Amsterdam-Zuid.

Er zijn kantoren en hele mooie dure flats. In een zo’n flat ben ik eens bij een vriendin van mijn ex (toen nog niet) op bezoek geweest: een werkelijk enorme woonkamer, meer een woonzaal eigenlijk, van minstens 150 vierkante meter. Ik wist niet wat ik zag, echt prachtig.

Groet

René

Die Rembrandttoren ziet er van verre best aardig uit, maar kom je dichterbij is het veel minder mooi. Eigenlijk net als de Pontsteiger: van verre een leuke vorm, van dichtbij een saaie flat.
Dit is een van die vier riante flats. Vanaf hier een paar foto’s van deze en andere woningen daar.
Voor wat lagere flats werden steigers opgebouwd.
Het hoofdkantoor is er gevestigd.
Na een rondje door de wijk zag ik deze contemplatieve steigerbouwer nu beneden zitten in zijn pauze-uurtje.
Woontoren een eindje verderop.