Red Light District: de handel

Maandagochtend had ik vroeg een foto-sessie op de Zeedijk. Het voormalige Hofje van Wijs is door drie mensen overgenomen en wordt stevig verbouwd. Er komt een artikel over van Willem Oosterbeek in de volgende d’OudeBinnenstad.

Maar omdat ik zo vroeg was en vrij snel klaar met fotograferen ben ik de buurt in gegaan. Behalve de vroege werkers natuurlijk niks te doen, dus ik kon rustig mijn gang gaan. Ik heb uitgebreid etalages gefotografeerd en was werkelijk verbijsterd hoeveel sex-gerelateerde meuk er te koop is, dat moet een hele industrie zijn waar honderden mensen een inkomen aan verdienen.

Hoewel ik ook foto’s van andere winkels heb zie ik dat ik toch de objecten van 1 winkel heb gekozen, namelijk die aan het begin van de Lange Niezel, gezien vanaf de OudezijdsVoorburgwal. De zaak was gesloten, immers maandagmorgen, maar anders had ik vast die charmante bierpul gekocht.

Groetjes

rené