PRIDE-walk

Ik was eigenlijk op zoek naar degenen waar ik min of meer mee had afgesproken en dacht: ik ga aan het begin van de stoet staan dan zie ik ze vanzelf wel voorbij komen. Ik werd in die opvatting gesterkt doordat ik allerlei mensen zag in de menigte die ik kende. Het lijkt wel of je alleen maar, in een enkele beweging, een massa hoeft te scannen en dat dan je hersens “PING” je ogen stil zetten wanneer ze iemand herkennen.

Maar ik zag geen Herman plus zijn clubje noch Arno met zijn clubje. Dus OF ze zijn niet geweest OF het detectie-systeem is niet waterdicht. Ik ga het nog vragen. Voordeel was wel dat ik de hele parade aan me voorbij heb zien trekken, staande op een gemeente-kar met rood-witte hekken, dus enigszins boven straat-niveau. Dus aardig wat foto’s gemaakt. Toen ik me bij de staart wilde aansluiten werd ik gebeld, en of de beller ongelegen belde. Ik kon aan zijn stem horen dat er wat aan de hand was dus ik zei nee en ben op een bankje gaan zitten. Hij klonk hoesterig en dan denk je natuurlijk meteen aan Corona. Hij bleek al boodschappen te hebben laten halen door een andere vriend omdat hij zelf ook in de richting van Covid dacht. Gelukkig is hij twee keer gevaccineerd dus dan word je niet erg ziek, maar hij had wel koorts.

Maar ik had de hele middag al Corona-bedenkingen gehad bij de menigte in het park en was slechts met enige aarzeling begonnen mee te lopen. Nou, na dat telefoontje besloot ik maar over het trottoir te gaan lopen terwijl de demo over straat ging. Ik had ze snel weer ingehaald want dat ging natuurlijk veel vlugger, zo kon ik trouwens ook nog fotograferen. Maar bij de kruising met de Ceintuurbaan vond ik het echt te druk worden en ben ik afgetaaid.

Maar ik vond het toch goed dat ik er bij geweest was, ben er heel bewust mee bezig de laatste tijd. Ik weet niet of het door die foto in het Vondelpark komt en door die 9 foto’s in het PRIDE-boek OF omdat ik de laatste tijd het idee heb dat ik toch ook eens wat moet gaan doen omdat de hufterigheid all over the world toeneemt en zich o.a. uit in de verslechterde situatie voor homo’s, ondanks dat er ook hele goede dingen gebeuren natuurlijk, dat is ook zo. Het klinkt misschien gek, maar ik vind het echt een steun dat allerlei bedrijven tegenwoordig homo-vriendelijk zijn en hier heel veel restaurants een PRIDE-vlag hebben hangen. In het party-pakket dat ik vanwege die foto in het Vondelpark kreeg zaten heel veel producten van sponsors.

groetjes

rené