PRIDE: Martin Luther King park

De bijeenkomst voorafgaand aan de PRIDE-walk stond vooral in het teken van de onderdrukking van de gays etc. in de wereld. Maar liefst 71 landen kennen strenge tot zeer strenge anti-homo-wetten, dat varieert van 1 jaar gevangenis tot de doodstraf. Met het vlaggenproject wordt dat duidelijk gemaakt: de vlaggen van landen waar dat het geval is worden meegedragen. Ik zag hier en daar de naam van het land geschreven op een zwarte wimpel aan de vlag van het desbetreffende land. En dat is een goed idee, want ik herinner me van een vorige PRIDE-walk dat ik mensen had zien staan applaudiseren toen ze de vlag van hun land zagen, de Turkse vlag geloof ik. Die hadden het niet helemaal begrepen.

De Stichting LGBT Asylum Support was prominent aanwezig, ook voorzitter Sandro Kortekaas die ik toevallig fotografeerde voor het hotel waar we ons fotoboek afgelopen woensdag ophaalden, hij herkende me nog.

Morgen nog wat beelden van de tocht zelf, dit is alleen wat ik fotografeerde in het park. Helaas was mijn camera in de stand 25000 ISO geschoten dus dat geeft korrelige foto’s. Gelukkig kwam ik daar na niet al te lange tijd achter, maar de foto’s die ik met die stand maakte heb ik zwart-wit gemaakt dan valt het niet zo op. Op 1 na, want die moest echt in kleur blijven.

Groetjes

rené

Gilles, deed mee aan het vlaggenproject.
Boris Diettrich met een indrukwekkende speech.
Ik zag veel bekenden, maar niet degenen waar ik mee afgesproken had. Te druk, of ze zijn niet gekomen.
Helaas te korrelig, maar vond hem wel de moeite waard.

Vanaf hier weer de normale ISO:

Die zag ik behoorlijk veel, tot mijn verbazing. Ik heb er niks mee, maar vind het wel leuk om te fotograferen.
Ik weet niet meer hoe hij heet maar hij zong prachtig.
LGBT Asylum Support met Sandro Kortekaas