Prachtig herfstlicht gisteren

Ja eigenlijk weinig aan toe te voegen.

Behalve misschien dat het weer zo’n dag was die heel anders verloopt dan je verwacht had. Of althans: ik had niks verwacht, en dan is dus elke dag een verrassingspakket.

Het begon ermee dat ik mevrouw Schaap, de dame op de cover van mijn fotoboek uit 2007 over Flesseman, beneden met haar rollator zag zitten en dacht dat er misschien wat aan de hand was. Foto gemaakt om dat te kunnen zien en het leek me uitpuffen van een eindje lopen, ze is tenslotte 87. Bleek te kloppen want ze stond snel weer op. Toen ze bij mijn raam was heb ik geroepen of ze zin had om beneden een kop koffie te drinken in het café, en dat was zo. Maar ze had geen QR-code, dus dat ging niet door, en ik kon haar niet naar mijn 4-hoog tillen. Ik mee naar Flesseman dus om te kijken of ik daar in mocht om bij háár een kopje te drinken en dat kon. Dus terug gegaan naar Tisfris om gebakjes te halen en daarna nog gezellig met haar op haar woning in de Fles zitten kletsen. Ook nog twee dames gezien van het personeel die ik nog kende, was erg leuk om daar ook even mee te babbelen.

Voor de zekerheid had ik mijn tele-cameraatje meegenomen en daar kreeg ik geen spijt van, want toen ik weer buiten kwam was het licht werkelijk prachtig en zag ik een deel van een regenboog. Dus verder gelopen tot het IJ en via het C.S. weer terug, al knippend, dit is het resultaat. De foto’s bewerkt en naar bed. De eerste 3 uur kon ik niet slapen, hoorde ook bij het verrassingspakket.

Groetjes

rené

Vier vleugels.
Windvaan van de Schreierstoren.
Met het mobiel.
Hier heb ik heel lang op staan wachten, want de regenboog was een tijdje weg, maar ik had ingeschat dat hij weer terug zou komen als de wolk aan de zon voorbij zou zijn, en dat klopte. Ik vond het een TE mooie combinatie: het weer in ere herstelde AIDS-monument, waar ik trouwens ook nog 5 euro aan meebetaald heb, en de regenboog, de echte!!
Windvaan van het Noord-Hollands Koffiehuis, of hoe dat ook heten mag.
De aloude kerk.
Beurs van Berlage en de windvaan van de Beurs op Beursplein 5.