Plaatsing fietsbrug mislukt

Toen ik gisteren aan het begin van de middag bij de pont aankwam om naar mijn tuin te gaan bleken ze daar bezig de nieuwe fietsbrug te plaatsen. Dat wilde ik natuurlijk zien, dus ik sloeg een pontje over. Ondertussen het een en ander gefotografeerd, en gekletst want ik kwam een paar bekenden tegen. Maar het duurde wel verdacht lang. Dus toen toch maar de pont op gegaan, al was het alleen maar om de zaak eens van de andere kant af te bekijken. Maar toen ik aan de overkant was ben ik blijven staan, en automatisch terug-getransporteerd. Want ik dacht: je moet wat voor je “primeurs” over hebben toch, niet te snel opgeven !!??

Daar weer aangekomen zag ik dat ze de touwen waarmee de brug opgehesen zou worden weer hadden losgemaakt, er was duidelijk iets niet in orde. Dat vermoeden had ik trouwens al eerder gekregen want de hijsers (nee spellingscontrole, ik bedoel niet: hijgers) waren constant aan het bellen geweest. Dat doen ze altijd als er iets mis is, dan is er namelijk altijd iemand op afstand die HET weet. En inderdaad: “hou maar op jongens, we proberen het later nog wel een keer”, zei die. De mannen die op de plaatsen stonden waar de brug zou komen te rusten ruimden de stootbalken weer op en de hijskraan werd weggevaren, de brug bleef op het ponton liggen, vóór zijn uiteindelijke rustplaats.

Dus tenslotte toch de tuin bereikt, wel koud, maar wat een stilte daar, heerlijk.

Groetjes

rené

Catharina-11-overleg
De touwen zitten vast.
De mannen bij een van de uiteinden van waar de brug zou komen.
“Ja die touwen zijn niet te vertrouwen, of eerder het sluitijzer waar die touwen mee aan het hijs-ijzer vastzitten.” Nou, je kan wel merken dat ik het niet kon horen.
Hartstikke scheef, toch???
Maak maar los.
De brug.
In de verte de Schreierstoren.
Ondertussen zag ik dat de de abri’s bij de definitieve afmeerplek voor de pont er al staan. Op de fundering daar vóór komt het Naco-huisje. Dat is het oude houten huisje dat oorspronkelijk 150 meter naar het westen voor het C.S.stond en jarenlang in Zaandam opgeslagen is geweest. Morgen-ochtend wordt het vanuit Zaandam hierheen gevaren. Helaas precies op de tijd dat ik naar de tandarts moet.
Ja niet dus hè.
Is wel duidelijk, toch?
Ondertussen nog even een kunstwerk gemaakt.
Atie kwam ook nog even kijken.
En daar gaat hij weer.
Ah, dit zijn dus HANGIJZERS!!! Wel KOUDE hangijzers.
Er gebeurt van alles rondom het IJ
Ja wat nu?
Laatste blik op de brug vanuit de pont.