Pieterpad: sfeerbeelden Groningen-Glimmen

Toen we de stad Groningen uit waren werd het vanzelfsprekend mooier qua natuurschoon. Zelfs in de bladerloze winter zijn de bossen nog prachtig bleek ook nu weer. En er waren best wat vogels te zien, hoewel dat in de lente wat uitbundiger is.

Over de lente gesproken: we zagen hier en daar al krokussen en een enkele vroegbloesemende boom. Aan water hadden die geen gebrek, het was zó nat dat de bodem verzadigd leek want er lagen overal plassen op plaatsen waar je dat niet zou verwachten, zoals een keer midden op een pad, wat mij een kletsnatte rechterschoen opleverde. Gelukkig had ik veel tissues bij me en bovendien extra sokken zodat het discomfort uiteindelijk meeviel.

Ik was na jaren weer lid geworden van Vrienden Op De Fiets waarmee je goedkope B&B’s kunt boeken, en dat hadden we vooraf voor Glimmen geregeld: het bleek bij een leuk echtpaar in een prachtige villa. We kregen een fantastische dakkamer (zie foto van het uitzicht).

Minpuntje was wel dat het restaurant verderop dicht was op maandag en het alternatieve pannekoekenhuis, dat we via een onverharde modderweg op aanwijzing van de B&B dame hadden gevonden, óók. Gelukkig hadden we de broodjes mozarella voor onderweg niet aangesproken, en Jan had ook nog wat broodjes kaas, dus we zijn niet van de honger omgekomen.

Het weerbericht voor de maandag was goed geweest, maar dat bleek in de praktijk een beetje tegen te vallen. Het regende licht gedurende een behoorlijke periode. Van tevoren kies ik dagen voor activiteiten uit die redelijk weer in het vooruitzicht hebben, daarom was ik dan ook de eerste etappes niet met Jan meegegaan omdat het berekoud zou worden, en dat pakte inderdaad zo uit. Omdat de weersvoorspelling nu dus tegenviel dacht Jan dat ik er niks aan zou vinden, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik vond het niet eens vervelend, waarschijnlijk een gevolg van het streven om te leven in het nu. Dan accepteer je alles, want het is niet anders dan het is. En ik genoot echt met volle teugen van wat zich aandiende.

Groetjes

rené

Het uizicht vanuit de dakkamer van onze B&B in Glimmen.
Over deze weg moesten we naar het Pannekoekenhuis dat gesloten bleek.
Dit is al van de volgende dag, dinsdag dus, bij het verlaten van Glimmen. Rechts op de foto een deeltje van het restaurant dat gesloten was op maandag.