Parasol-kunst

Originele kleuren

Ik vind altijd veel paraplu’s bij het afval op straat. Ik kijk dan vaak of ze nog bruikbaar zijn en dat is vaak het geval. Laatst nog eentje op de Oudeschans waar alleen het handvat los zat: even vastlijmen en je hebt weer een goede. En soms zijn ze niet helemaal goed meer te krijgen maar nog wel bruikbaar.

In mijn zangperiode verzamelde ik de stof van weggegooide plu’s en maakte daar outfits van voor de close harmony groep waar ik toen in zat. Bij plu’s gaat meestal alleen het framewerk kapot en de stof niet.

Hetzelfde geldt voor parasols: die vind ik ook vaak. Laatst had ik een hele goede gevonden en heb die aan mijn overbuurvrouw aangeboden om te gebruiken in de avondzon op haar balkonnetje, maar ze wilde hem niet. Dus die wordt toegevoegd aan mijn verzameling in de tuin.

Daar heb ik er ondertussen een stuk of 5, in meer of mindere staat van welzijn, en eentje daarvan is er een in de regenboog kleuren. Gisteren en eergisteren zat ik gefascineerd naar die kleuren te kijken in combinatie met de schaduwen van de bladeren van de struiken daarboven. En ik bedacht dat ik daar volgens mij nog nooit een blogje van had gemaakt, en dat doe ik nu dus.

Het zijn steeds 2 foto’s: eentje in de originele kleuren en eentje bewerkt, ik zal dat erbij zetten.

groetjes

rené

De eerste foto bewerkt met kleuren en recht gezet.
Originele kleur
Bewerkt
Originele kleur
Kleur bewerkt en recht gezet en uitgesneden
Originele kleur
Bewerkte kleur
Originele kleur. Het rood is van een grotere parasol die er een stukje overheen hing
bewerkte kleur
Originele kleur
Kleur bewerkt in de Oekraïense kleueren
Originele kleur
Bewerkte kleur