Paaszaterdag: het snoeptrommeltje

Holysloot?

Terwijl ik een tweede blogje maak met foto’s van paaszaterdag komen er plotseling herinneringen boven uit mijn jeugd over die dag. Wij verzamelden vroeger tijdens de vastenmaand vóór Pasen snoepjes in een trommeltje, en dat trommeltje werd tot ons genoegen, en dat van de tandarts, op paaszaterdag geleegd. Om te vieren dat het leed voorbij was en we met een gerust hart de wederopstanding konden vieren.

Het Rijke Roomse Leven.

Maar daar ging het even niet om: de fietstocht van zaterdag had zoveel foto’s opgeleverd dat het trommeltje met foto’s nog niet leeg was, dus hier de rest. Wie wat bewaard hééft wat, zoals het oude spreekwoord luidt.

De eerste foto is vanaf een plaats die mij door een oudere man, die ik sprak toen ik ergens foto’s aan het maken was, beschreven werd omdat daar altijd blauwborstjes zaten. Hij had er net een gefotografeerd. Ik heb daar een uur gestaan maar geen blauwborstje gezien, wel graspiepers/zanglijsters (ik kan ze niet uit elkaar houden) en een overvliegende lepelaar, en op die plek dus de foto van dat dorp in de verte gemaakt waarvan ik denk dat het Holysloot is.

Groetjes

rné

Vermoedelijk een zanglijster, maar het kan ook een graspieper zijn.
In vogelvlucht
Holysloot?
Lepelaar bij Holysloot.
Grutto
Grutto.
Zuiderwoude vanaf de andere kant.
Natuurgebied Waterland.
Idem
Zanglijster, graspieper?
Zilverreiger.