Overhoeks

Het wordt een soort Manhattan daar.

Gisteren weer eens ouderwets met Jan gaan fotograferen. Hoewel, het was meer zijn project waar hij mij mee naar toe sleurde want ik was niet op mijn best: maar 5 uur geslapen en daar kan dit lijf gewoon niet tegen, het wordt dan uitermate sacherijnig terwijl het dat eigenlijk normaliter nooit is. Jan was er eergisteren ook geweest maar omdat de zon pas ging schijnen toen hij weer thuis was bleken zijn foto’s van de in aanbouw zijnde wijk Overhoeks toch te somber, en wilde hij er nog eens heen.

Op mijn tandvlees ben ik mee gegaan, maar ik heb er geen spijt van gekregen. Ik was daar al een jaar of twee niet geweest, al rijd ik er zo af en toe wel langs als ik eens de andere pont neem, die aan de westzijde van het station welke naar EYE vaart. Ik wist werkelijk niet wat ik zag, er is echt een hele stad achter EYE en de Amsterdam-toren aan het verrijzen. Ik zag natuurlijk wel steeds die in aanbouw zijnde torenflats achter de LookOut, maar daarachter ontstaat een hele wijk met lagere flats.

Toen we aan de overkant van het IJ kwamen verdween de zon enigszins in de mistflarden die aan kwamen drijven vanuit het zuidwesten, maar omdat dat wel een mooie sfeer gaf was Jan toch heel tevreden. En ik ook.

Toen ik thuis was nadat ik mezelf de trap op had gehesen heb ik uren geslapen.

groetjes

rené