Opruiming

Weerspiegeling in de ruiten van NEMO.

Ik heb behoefte de boel een beetje op te schonen. Dat begon al met de opruiming van mijn huis. Toen ik een man over de vloer had gehad om een raam op te meten en hij bij het weggaan per ongeluk mijn keuken in liep zei ik: nee die glazen deur moet je hebben. O ik dacht dat dat de rommelkast was, zei hij. Het ergerde mij al een hele tijd dat ik mijn gangetje door moest wurmen voordat ik mijn woonkamer bereikte als ik thuis kwam, maar dit was de druppel.

Ik wil niet zeggen dat mijn huis er nu picobello uitziet, maar het scheelt al wel. Het is natuurlijk ook zo dat ik nog steeds erg verkouden ben en dat dat ook een soort louterings-behoefte opwekt. Dat strekt zich ook uit tot mijn foto’s. Ik heb allerlei ongebruikte mapjes zoals: “verzamel-losse-foto’s” EN “verzamel-nog-gebruiken”. Sommige foto’s daarvan zijn al heel “oud”, met name die van een bus waarin mensen met mondkapjes zitten, de eerste onder dit stukje.

Ik vond het erg grappig om eens een serie te maken van foto’s die weinig met elkaar te maken hebben, het is een beetje een allegaartje geworden. Maar toch leuk, vind ik.

En nog iets over die louteringsbehoefte: ook de troep in de wereld nodigt uit tot een terugkeer naar zuiverheid en eenvoud, opruiming. Mijn gasverbruik bijvoorbeeld is tot een absoluut minimum teruggebracht, en niet alleen omdat energie zo duur is geworden, al helpt dat wel. Bewustzijn is toegenomen op allerlei gebieden, zowel persoonlijk als mondiaal heb ik de indruk. En dat heeft consequenties. Eigenlijk is dat al heel lang aan de gang, maar er vindt momenteel wel een versnelling plaats. Ik beschouw de huidige periode als overgangstijd naar het aquariustijdperk. Het is zaak om je niet door negativiteit mee te laten slepen is mijn stellige overtuiging. We moeten nog door een hoop rotzooi heen, maar het komt goed.

Groetjes

rené

Bus in Corona-tijd.
Huiselijke rondvaartboot in de Oudezijdskolk
Spiegel aan het Oosterdok
Het mooie pandje Oudezijds Voorburgwal 136, nu klaar en in gebruik door Green Light District.
Oosterdok
Ergens.
Gemist helaas.
Op het dak van NEMO.
Oosterdok.
Nieuwe Jonkerstraat hoek Geldersekade.
IJ.
Albert Cuijp markt.
Oosterdok
Ik dacht aan het IJ.
Voor het C.S.
Ergens in de Jordaan
De klimmuur vanaf de IJ-kant.
Crea-gebouw, althans vroeger, weet niet of het nog door Crea in gebruik is. In elk geval een universiteitsgebouw, aan de Grimburgwal
OZ Achterburgwal