Opgebroken

Toen ik gisteren aan het IJsselmeer kwam via Ransdorp en Holysloot en met twijfels vanwege waarschuwingsborden toch richting Durgerdam aan het fietsen was, kwam ik een man tegen uit tegenovergestelde richting. Ik vroeg hem of je toch niet langs de dijk Durgerdam kon bereiken, waar ik op gokte. Nee dus, hij was ook aan het terug-fietsen.

“Dat is de derde keer dat me dit vandaag overkomt, alles is opgebroken”, zei hij

O dan heb ik dus nog relatief gezien bof, dit is pas mijn tweede, ik hoef alleen maar dezelfde weg terug, was mijn antwoord. Maar toen ik in Ransdorp voor de verandering een andere weg nam heb ik mijn derde te pakken gekregen, en nog geen kleintje ook, ik moest bijna naar Ilpendam. En toen Amsterdam-Noord in, in een gedeelte waar ik nooit geweest was, omdat dat niet anders kon omdat de kortste weg langs de weilanden ook opgebroken was, de vierde dus.

Ik ben al met al 3,5 uur aan het fietsen geweest. Was al verder gegaan dan ik van tevoren had bedacht want de wind blies zo lekker in mijn rug, ik hoefde een uur lang bijna niet te trappen. Terug was dus afzien, vaak in de eerste versnelling van mijn vouwfietsje, ik was kapot toen ik thuis was. En zadelpijn.

Maar al met al toch een leuke dag gehad, en foto’s gemaakt natuurlijk.

Groet

René

Ransdorp
Torenvalk

Ik denk een grijswangdwerglijster, anders een dwerglijster.
Torenvalk
Aan het Kinselmeer.
Deze jongen heb ik aangehouden om te vragen of ik de foto die ik van hem van verre had gemaakt op mijn blog mocht plaatsen, en dat mocht. Ik heb hem de naam van mijn blog gegeven.
Ik zag al van verre dat ze aan de dijk bezig waren, maar had gedacht dat ze wel een paadje voor de fietsers vrij zouden hebben gehouden, maar niet dus.
Brandganzen.
Kieviet in winterdracht, denk ik.
Brandganzen.
Volgens mij is dit een Canadese gans, lijkt erg op een brandgans.
Holysloot.