Opening van de aprilfeesten

Gisteren werden de jaarlijkse aprilfeesten op de Nieuwmarkt geopend door de Amsterdamse Straatband. Ik ken er twee leden van: Barbara, een van de twee zangeressen/saxofonistes, en Emiel de drummer, en weet van het bestaan van zanger/trompettist Gab omdat mijn zus vroeger in een band speelde met Emiel en Gab. Dat soort dingen vind ik altijd erg leuk, het maakt zo’n band toch nóg sympathieker op de een of andere manier.

Het was weer een leuk en warm optreden, hoewel het qua temperatuur niet overhield. Het was eigenlijk gewoon koud, en het begon op een gegeven ogenblik ook nog eens flink te hozen, maar gelukkig bleek de tent waterdicht. Ik kwam zoals gebruikelijk nog een aantal bekenden tegen, zelfs iemand van de tuin die op de Zeedijk woont, ook altijd leuk. Fotograaf Jan van Goor is er ook altijd bij dit soort gelegenheden, en hem heb ik een paar keer al fotograferend vastgelegd. Zijn foto’s van dit evenement zijn trouwens veel beter dan de mijne, hij heeft duidelijk een betere camera en lens.

‘s-Avonds na een spetterende dansvoorstelling in Frascati van choreograaf Arno Schuitemaker weer teruggegaan naar de Nieuwmarkt en nog een tijdje naar een leuke band gekeken, en toen naar huis om dit verslagje te maken.

Al met al een ontzettend leuke dag ondanks het weer. Minstens een hele week koud, daar zat ik nou net niet op te wachten.

Groetjes

rené

Toen ik aankwam zag ik voor het eerst drummer Emiel, met geruite blouse, een lied zingen. Ik vroeg aan fotograaf Jan van Goor verbijsterd: waar zijn de dames????? Oh die zijn even plassen, zei hij.
Daar zijn de dames weer, en Emiel weer meteen achter zijn drumstel.
Jan van Goor.
Wat is die nou aan het doen, spinnewebben?
Aha!!!
Ik stond op een bankje om het beter te kunnen zien en beter te kunnen fotograferen.
Vanaf datzelfde bankje, heerlijk zo’n telelens.
Links weer Jan van Goor.
Barbara en Gab gingen op het laatst het publiek in.
En namen wat kleinkinderen (vermoed ik) mee naar het podium.
Net buiten de omheining.
Een laatste blik.