Open tuinen dag

Dit weekend zijn er in Amsterdam weer de Open Tuinen Dagen: op 17, 18 en 19 juni. Voor € 18,- kun je 25 grachtentuinen bezoeken, voor een groot deel nog behorend bij particuliere huizen maar ook bij instellingen. Normaliter kun je die tuinen niet in, maar deze drie dagen dus wel.

Martin, een van de drijvende krachten van ons tuinencomplex Buitenzorg, vond het wel een goed idee om ons daar als vereniging bij aan te sluiten. Dus hij polste de tuinders van ons complex en 13 doen er vandaag mee, waaronder ik met mijn tuin 10.

De ingang van Buitenzorg is aan de Zamenhofstraat 41 en de toegang is gratis. Normaliter mag je als bezoeker van het complex alleen, tijdens het seizoen, over de paden lopen en de algemene tuin bezoeken, maar nu mag je dus ook een tuin in waar een bordje bij staat.

Ter gelegenheid hiervan heb ik weer een tuinblogje gemaakt met foto’s van 13 juni en gisteren. Opvallend weinig insecten de laatste tijd, hoewel je af en toe toch wel een leuk exemplaartje ziet. Mijn tuin is door zijn wildheid en die houtwallen bijvoorbeeld heel insect-vriendelijk. Ik zit dan ook regelmatig onder de bulten.

Groetjes

René