Op en rond Borneo-eiland

Met toestemming gemaakt en geplaatst.

Ik was van plan om via de Schellingwouderbrug naar mijn tuin te gaan eergisteren, maar besloot voor de brug over het Amsterdam-Rijn-kanaal linksaf te gaan en kwam uit op Borneo-eiland. Daar heb ik wel een uur staan kijken en fotograferen, en uiteindelijk heb ik de pont gepakt bij Java-eiland en ben dus zo via die onorthodoxe weg toch in mijn tuin terechtgekomen. Ik had mijn sterke telelens meegenomen voor de vogeltjes, maar dat was dus voor Borneo-eiland niet zo handig, dacht ik in het begin, maar het pakte toch goed uit want je kon ook ver kijken. En toen ik hoog boven op de brug stond waar ik ook de mevrouw van de eerste foto nam kwamen er aalscholvers overvliegen, dus toch nog twee vogelfoto’s tot slot.

Ik was er al een hele tijd niet geweest en zag vanaf die plek nieuwe gebouwen op Cruquius langs het Amsterdam Rijn-kanaal. Dat herkende ik omdat ik daar laatst was gaan kijken omdat een vriendenstel dat ik ken daar op een huis had ingeschreven, aan het kanaal. Ze zijn uitgeloot trouwens. Je kon ook de nieuwe wijk Zeeburg/Zeeburger-eiland goed zien.

Er wordt in die buurt ontzettend gebouwd, en gesloopt ook natuurlijk. De huizen op Borneo-eiland zien er prachtig uit, heel inventief gebouwd. Het lijkt me een prima woonomgeving, al woon ik eerlijk gezegd toch liever in het centrum van de stad. Maar als je daar bent ademt het, je kan ver zien en overal is er water wat het heel….ja wat zal ik zeggen…. vakantie-achtig maakt.

Groetjes

rené

De mevrouw op de eerste foto stond boven op de achterste brug. Op de achtergrond Zeeburger-eiland.
Silo’s die ze kennelijk tot woningen omtoveren.
Bijna klaar, op Cruquius-eiland.
Cruquius-eiland
Idem
Het gedeelte op Cruquius-eiland waar nog het een en ander gesloopt moet worden.