Oosterdok: je komt nergens om Corona heen

Corona in Amsterdam.

ja ik zei het al: je komt er niet omheen. Ik had dat kapotte koelkastje al eerder zien liggen aan het Oosterdok maar besloot dat gisteren aan een nader onderzoek te onderwerpen en toen zag ik het pas. Ik had het nog niet opgemerkt omdat hij op zijn kant lag en heb hem voor de foto rechtop gezet. En daarna weer in de oorspronkelijke positie, toch een beetje vanwege de exclusiviteit, zo ben ik dan ook wel weer. Ik vermoed namelijk dat niemand dit nog gezien heeft en gefotografeerd.

Vanwege het virus kom ik momenteel nergens. Rondje Oosterdok of mijn tuin, maar vanuit het bestuur van de tuinvereniging werd de mensen die verkouden zijn verzocht niet te komen. Nou was ik er eergisteren al geweest en heb toen wat mede-tuinders gesproken, maar allemaal op gepaste afstand en bovendien heb ik toen gezegd dat ik verkouden was en dat er dus extra waakzaamheid geboden was. Volgens Rutte moeten er trouwens veel mensen ziek worden die veel weerstand hebben om zo een groeps-immuniteit op te bouwen waardoor de kans kleiner is dat zwakkere mensen besmet worden. Ik zou eigenlijk dus graag weten of mijn verkoudheid, die erg meevalt, nou Corona is of niet. Ik ga er eigenlijk van uit dat het geen Corona is, tenslotte heb ik geen koorts en voel ik me niet ziek. Dus ik weet eigenlijk nog niet of ik naar de tuin ga of niet, neig ernaar het toch maar niet te doen.

ZOJUIST LEES IK DAT ZE IN ENGELAND ONTDEKT HEBBEN DAT HET VIRUS IN DE LUCHT ZO’N 3 UUR BESMETTELIJK KAN ZIJN EN OP OPPERVLAKKEN ZELFS 3 DAGEN. DAT IS DUS EEN ANDER VERHAAL IK GA NU ECHT IN QUARANTAINE.

Groet

René

Vanaf de zuidkant ook van het Oosterdok richting Oudeschans en Zuiderkerk dus, over de Prins Hendrikkade heen.
Zo’n brugwachtershuisje dat hotel wordt. Ik had er liever beelden in gezien.
Ja er wordt flink gebouwd aan het oosterdok.
Ja daar komen die toeristen voor.
Bibliotheek vanwege Corona ook gesloten.
Richting Prins Hendrikkade.
Vissen mag nog wel.
Dezelfde vissers.