Onbewerkt: het IJ

IJ-boulevard vanaf de pont.

Ik heb een tijdje geen blogjes gemaakt omdat ik weer niet in mijn fotoprogramma kan maar wel mijn computer kan gebruiken middels een rescue stick. En hoewel ik verder alles kan is het wel een beetje lastig om steeds opnieuw elke gebruikersnaam en wachtwoord te vinden en in te typen, dat doe ik dus nu mondjesmaat.

Want ik ben een beetje lui.

Maar nu had ik zo’ n zin om weer eens een blogje te maken dat ik over dat alles ben heengestapt.

Dit zijn dus onbewerkte foto’s van het IJ. Ik ga bijna elke dag wel een tijdje naar mijn tuin en steek dus elke keer het IJ over. Dit zijn foto’ s die ik met mijn telecompactje heb gemaakt de laatste paar dagen. Dat is een cameraatje met een qua bereik enorme telelens zodat ik dingen heb gefotografeerd die voor mijn normale lens te ver zijn. Het gaat wel een beetje ten koste van de kwaliteit, het is een licht compactcameraatje, en dat valt temeer op nu ik de foto’ s niet kan bewerken. Maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo erg. Ik heb al zat mooie foto’ s op mijn blog neergezet, dus als er hier nog kijkers zijn weten die dat het geen brevet van onvermogen is. En ik heb vooral gisteren een leuke helicopter-sessie gezien die ik anders nooit had kunnen vastleggen: vanaf de noordkant van het IJ terwijl het op Java-eiland plaats vond.

Ik heb wel een uur dat gefilm met die helicopter, want dat was het, gevolgd. Ik krijg dan echt een soort detective-waas over me. Dan wil ik weten of ik kan ontdekken wie de spelers zijn, de regisseur en wat de scene ongeveer inhoudt. Welnu: het was 1 actrice die ik ik bezig zag, de regisseur kon ik ook ontwaren maar waarom ze op die helicopter wachtte begreep ik niet. Iets met die piloot? Het moet wel iets iets dramatisch zijn want ze viel op haar knieen elke keer als hij landde, en dat gebeurde een flink aantal keren. Ook nog een paar andere dingen gefotografeerd.

Groetjes

rene

PS: wat ik me nu pas met schrik realiseer is dat ik de foto’ s ook niet kan verkleinen, dus voorlopig hou ik ermee op totdat ik een nieuw foto-programma een beetje onder de knie heb, want dit is veel te groot.

De Oranjewerf van Damen
Ik kon het niet goed zien want erg ver weg, maar ik dacht eerst dat dit scherpschutters waren. Als ik deze had kunnen bewerken had ik hem minder blauw gemaakt.
Maar glazenwassers zonder hoogtevrees dus.
Vanaf hier een paar van de “helicopter-film”.
De dame die daar ligt is de hoofdrolspeelster van deze dag.
Drama!!!!!!!!!!
De regisseur, denk ik, die cut roept/aangeeft.
Vlakbij waar ik stond aan de noord-oever.
Het cruiseschip de Norwegian Dawn lag er gisteren ook.
Even kuchen. Bevoorradingsschip voor de Norwegian Dawn.
Idem
De Norwegian Dawn en de aROSA SENA
Idem.