NL Alert

Zondagochtend

Pas toen die hele tent opgezet was zag ik hem, ik was compleet door het geluid van het opzetten heen geslapen. Ben dan altijd wel nieuwsgierig waar het voor is. En ook al daarom begon ik foto’s te maken, om daar achter te komen. Op een gegeven ogenblik werd het mij wel duidelijk dat het een etentje was, maar ter gelegenheid waarvan bleef onduidelijk. De mensen die van het lopende buffet gebruik kwamen maken kon ik absoluut niet plaatsen. Wel zag ik dat de organisatie heel professioneel was, er was zelfs een EHBO’er aanwezig.

Meteen na het maken van de foto’s ben ik naar mijn tuin gegaan zonder de foto’s te bekijken. Maar als ik dat gedaan had was het me waarschijnlijk wel duidelijk geworden aan de hand van wat ik later op de beelden zag. Maar ik heb het dus maar gevraagd voor ik wegreed en het bleek voor een film: er was in de ochtend een scene opgenomen in de metro en dit waren de figuranten. Vandaar dat ik de eters niet kon plaatsen, het was gewoon het gemiddelde publiek dat van het openbaar vervoer gebruik maakt.

En de titel van de film heb ik ook nog even gevraagd: NL ALERT.

Groetjes

rené

Een van de medewerkers, voordat de figuranten kwamen, nam ook een hapje.
De figuranten kwamen tegelijk aan.
GG & GD AMBULANCE, staat er op zijn rug.
Tamelijk snel werd er weer opgeruimd, de man links ziet nog wat balletjes liggen
Ik denk dat dit figuranten waren die metro-personeel speelden, vandaar dat ze waarschijnlijk zelf geen jas aan hadden en vanwege de kou die kamerjassen hadden gekregen achteraf. Ook zij knabbelden aan de laatste balletjes.
Dat zag ik pas achteraf, dat het walkietalkies waren.
De ambulance-man was toch niet helemaal voor niks aanwezig geweest: hij verschafte de pleister voor een linker pink.
Als ik deze foto had bekeken had ik het geweten: dassen etc. voor de figuranten.
Na gedane arbeid…
Alles werd weer schoon gemaakt
De medewerkers aten op het laatst ook. Aan de rechter dame met zonnebril met witte randen heb ik gevraagd hoe de film heette, daarvóór aan de man linksonder waar het allemaal voor was, bleek een buurtgenoot.
Er was nog van alles over.
Ik was de enige niet die het wilde weten: dit is buurtgenote Minni waar ik af en toe mee ga uit eten. Foto met toestemming geplaatst.