Niks te doen op de wallen

Gisteren-middag weer eens de wallen op geweest, maar de eerste 6 (avond-)foto’s zijn van eerder, de volgende 14 inderdaad van gister. Alleen onder de laatste heb ik steeds wat geschreven.

Het is echt een naargeestige toestand. Je verlangt bijna echt terug naar de toeristen en de prostituees, het voelt volkomen doods aan. Er wonen natuurlijk wel mensen, maar alle zaken zijn dicht, ik kreeg het gevoel of ik in oorlogsgebied verzeild was geraakt. Er liep ook wel wat volk, maar dat loopt er op een kerkhof ook.

Toen ik de buurt verliet richting station werd het eigenlijk geen haar beter: daar ligt namelijk alles overhoop, alles opgebroken, het is een woestijn. Gelukkig waren ze wel in het gat ervóór bezig waar o.a. de fietsenstalling komt, en daar kon ik weer leuk fotograferen, die foto’s komen nog. “Bang” dat ik geen foto-onderwerpen meer vind, nou, ik zal het daar maar niet meer over hebben.

Het enige voordeel van de gesloten wallen is wel dat je er ongegeneerd foto’s kan maken. De gordijnen van de hoerenkasten zijn allemaal open, de bordjes “verboden te fotograferen” hangen er nog maar zijn natuurlijk niet van toepassing als er geen sexwerkers zijn. En bovendien zie je de buurt een keertje goed. Voor het eerst werd ik me ervan bewust hoe véél sex-gerelateerde zaken er zijn.

Groet

rené

VANAF HIER ZIJN DE FOTO’S VAN GISTEREN.

Beetje verwarrend die modepop in de etalage, maar ze verkopen toch geen hempjes. Of misschien TOCH, bedenk ik nu: hemdjes van hennep, ik ga dat nog eens bekijken.
De Stoofsteeg. Links achteraan heb ik jaren en jaren geleden maaltijden bezorgd bij broer en zus Grossman die daar woonden en vroeger een rijlwielhandel hadden. Jarenlang was de etalage een puinhoop, er gebeurde niks meer mee. Nu is het een sexshop (natuurlijk).
Hier bij de Stoofsteeg komt een bruggetje dat geheel via 3D gedruppeld is. Maanden geleden zou hij al geplaatst zijn, mij was toen verzocht daar foto’s van te maken. Maar het is nog steeds niet gebeurd vanwege Corona
Nog een keer de Stoofsteeg.
Ik kwam hier een tijdje geleden op een zondagochtend langs en hoorde knalharde muziek vanachter die rolluiken komen. Ik had daar graag eens binnen gekeken.
Fantastisch openbare toilet. Ik heb daar voor d’OudeBinnenstad foto’s van gemaakt. Daar heb ik toen een blogje over gemaakt, en ik weet niet of ik dat toen durfde te zeggen, maar ik heb precies hier pakweg 40 jaar geleden ooit een date gehad.
Winkel voor liefde, maar de liefde is even niet te koop, de zaak is gesloten vanwege Corona. Toch een beetje vreemd, alsof liefde geen eerste levensbehoefte is..
Voor de zekerheid hebben ze erbij gezet dat de kamers die ze verhuren RED Rooms zijn. Anders komen er natuurlijk studenten op af, want de kamernood onder studenten is groot. En dat willen de verhuurders niet, die studenten maken altijd ZÓ’N herrie.
Eindelijk ook eens in een hoerenkast geweest. Dit is het uitzicht, jammer dat die vent daar aan het fotograferen is.
Hier kon je vroeger gáán met die banaan.
Fitnesh-club
Fine € 95,-, geen handhaving.
Zelfs het museum is dicht. Ja de cultuursector heeft het ook zwaar te verduren.