Nieuwmarktbuurt gisteren

Boot voor de Stopera aan de Amstel.

Misschien denkt iemand dat ik ziek geworden ben of dat er iets ergs is gebeurd waardoor ik een tijdje geen blogs heb gemaakt: niets is minder waar!! Al ben ik wel wat verkouden geweest, maar dat is al bijna over en dat was niet de reden.

Nee, ik heb wekenlang aan mijn site gewerkt en was daar even helemaal klaar mee. Ik had echt in mijn hoofd gehaald dat ik op mijn verjaardag 02-02-2020 een virtuele tentoonstelling over twee decennia uit-mijn-raam-fotografie wilde hebben, en dat had nogal wat voeten in de aarde. Op de eerste plaats moest ik de room-with-a-view-blogs bij elkaar harken, en daarvoor moest ik alle 4300 blogs bekijken. Om van de nood een deugd te maken heb ik toen maar van ALLES categorieën gemaakt. Het bleek dat ik iets van 1300 blogs aan mijn onderwerp had gewijd, en toen dus die categorieën klaar waren moest ik DIE gaan bekijken en selecteren wat ik goed vond. Dat bleken ongeveer 1300 foto’s te zijn, en daar heb ik er 200 van uitgekozen voor die tentoonstelling. En over de eerste vijf jaar dat ik geen blog had moest ik van 4 fotoboeken de interessantste foto’s fotograferen en bewerken.

Soms zat ik 8 uur per dag achter de computer. De dag voor mijn verjaardag was het presentabel, alhoewel ik daarna nog dingen heb veranderd en het eigenlijk nog niet helemaal naar mijn zin is.

Snappu.

Dus dit is het eerste blogje waar ik weer eens zin in had. Hoewel ik wel af en toe heb gefotografeerd was het gisteren opeens echt prijs, vanwege het licht. Ik ging om 8.45 u. de deur uit en was pas om 14.30 u. terug, met 600 foto’s. gewoon een wandelingetje door de buurt.

Dit is het eerste blogje daarover, al weet ik niet wanneer het tweede komt: ik ben namelijk van plan om wat minder vaak te posten, het bevalt me wel om niet elke dag iets neer te zetten, het werd een soort verslaving.

Groetjes

rené

Idem, voor de Stopera.

VANAF HIER: FOTO’S VAN DE WALLEN.

Spiegeling van de Oude kerk in het water van de Oudezijds Voorburgwal
Idem
Idem
Idem
Idem.
Het lange pand dat loopt vanaf de Nes naar de Oudezijds en waar iets van Hudson’s Bay gevestigd was. Op het Rokin hingen postertjes op de ruiten van de inmiddels lege winkels met daarop: HUDSON’S BYE.