Nieuwe gebouw Booking.com

Het gebouw van Booking.com op het Oosterdoks-eiland begint al aardig vorm te krijgen. Je krijgt al echt een beeld van hoe het wordt, vooral ook omdat je wéét hoe het wordt natuurlijk, want overal staan foto’s van het ontwerp.

Er komen ook luxe appartementen in, voor de superrijken. Er is een tijdje geleden een vliegtuig afgehuurd om potentiële kopers uit de hele wereld hier naartoe te vliegen, gratis neem ik aan. Dat hoorde ik van een verkeersregelaar daar. Er komen 42 appartementen in en ik denk dat de winst daarvan het hele gebouw betaalt.

De eerste 4 foto’s zijn van vorige week en de rest, de mooiste, van afgelopen dinsdag toen de zon scheen en ik mijn sterkste telelens bij me had. Ik ging echt het Oosterdok-rondje doen met het idee om dit soort foto’s te maken. En deze maak ik geloof ik ook het liefst. Ik kreeg er hetzelfde bijna euforische gevoel bij als bij het fotograferen van de Noord-Zuidlijn of van de restauratie van de Zuiderkerks-toren.

Groet

René

Vanaf hier zij de foto’s van afgelopen dinsdag, het was eventjes erg zonnig:

Hij klom helemaal naar boven, om zijn collega af te lossen nam ik aan, maar even later daalde hij ook weer naar beneden af. Had hij zich in de dag vergist? Of in het tijdstip???