Nieuwe FOPTO’S

Lekker thuis achter de computer foptootjes maken, dat gaat beter dan zingen als je verkouden bent.

En dat ben ik behoorlijk.

Deze fopto’s zijn allemaal van het mooie gebouw op de hoek Keizersgracht-Leliegracht, vlakbij de Westerkerk. Ik heb daar al vaker fopto’s van gemaakt Het is een heel geschikt bouwwerk daarvoor omdat het vol kleur zit door schilderingen aan de buitenkant, en vanwege allerlei tierelantijntjes en klokken.

Gisteren kwam ik een goede kennis/vriend tegen, die trouwens ook verkouden was, en die ik vertelde dat ik lekker met foptootjes bezig was. Ik wist het al, maar hij zei het nog een keertje: dat hij het met die fopto’s van mij niet zo heeft. Hij was op mijn tentoonstelling geweest met alleen fopto’s in boekhandel Pantheon, een jaar of drie geleden, waar ik inderdaad niks verkocht terwijl ik er zelf dol op was. Ik weet het, zei ik, maar ik vind ze zelf erg leuk en bovendien heel leuk om ze te maken.

En dat is altijd in mijn leven het belangrijkste criterium geweest: dat ik dingen doe die ik leuk vind en niet om er iets mee te bereiken. En daar sta ik nog steeds vierkant achter, daar kom ik rond voor uit, ben daar misschien zelfs een beetje rechtlijnig in.

Jammer dat je niet ook zoiets hebt met driehoeken trouwens, anders had ik zowat de hele geometrie gehad.

Groetjes

rené