Nationaal Keurmerk Natuurlijk tuinieren: Buitenzorg

Marijke en Gert, nog geen stip te bekennen.

Afgelopen zaterdag was er een ochtendlijk feestje op Buitenzorg. Gevierd zou worden dat het onze tuinvereniging gelukt is om minstens 1 stip te verwerven op het lieveheersbeestje van de AVVN, overkoepelend orgaan van de volkstuinparken,dat als visuele erkenning dient voor de mate van natuurlijk tuinieren van een volkstuinenpark. En daarvoor moet je heel wat doen, die krijg je niet voor niks.

Vrijdag werd er aan de hand van een draaiboek, gemaakt door Martin als een van de meest drijvende krachten van Buitenzorg en een theaterbeest, geoefend want er moest natuurlijk wel een spektakel van gemaakt worden, Buitenzorg is nou eenmaal Buitenzorg. Ik zou foto’s nemen en die vrijdagse oefening was maar goed ook anders had ik de helft gemist. Nu heb ik alles kunnen fotograferen, al hield de kwaliteit van de foto’s niet over. Dit soort gelegenheden fotograferen is niet mijn ding, ik weiger ook stelselmatig begrafenissen, huwelijken en verjaardagen te doen, maar dit feestje nu maar eens wel. Al moest ik voor mijn doen achterlijk vroeg op, ik ben geen ochtendmens.

Het was een ware happening. Koningin Wilhelmina kwam voor deze gelegenheid speciaal naar ons toe om de medailles, voor de mensen die zich erg ingespannen hadden voor het natuurlijk tuinieren, om de nek te hangen, al kon je zien dat het haar ook niet was meegevallen om zo vroeg op te staan. Of zou het komen omdat ze die dag waarschijnlijk nog minstens 3 linten moest doorknippen en een champagnefles tegen de boeg van een schip kapot moest gooien? Ze liep al met een schaar rond om eventuele linten door te knippen, maar daarvoor was ze juist níét naar Buitenzorg gekomen, ze maakte echt een overwerkte indruk.

Iedereen was verzocht om iets met stippen aan te doen en tot mijn verbazing hadden de meeste tuinders dat ook gedaan, mezelf incluis (zie foto). Bij binnenkomst kreeg iedereen ook nog eens een stip opgedrukt op voorhoofd, neus of elders. Een man van de Bond hield een toespraak en grabbelde in een bus naar de stippen. Niemand wist het van tevoren, maar we bleken maar liefst 4 stippen te hebben gekregen, het maximale aantal. Dat gebeurt nooit in één keer, maar nu dus wel, hulde aan degenen die dat voor elkaar hebben gekregen. Toen de vierde stip tevoorschijn was gekomen ging er een confettie-kanon af en dat moment heb ik weten vast te leggen.

Ondanks het vroege uur was er ter afsluiting champagne, maar daarna mosterdsoep met brood.

Erg geslaagd allemaal.

Groetjes

rené

Het ontvangst-comité.
Bij binnenkomst werd je gescand, dat was natuurlijk vanwege de komst koningin Wilhelmina
Lola en haar man JP.
De vorige voorzitter hield een toespraak.
Er werd veel gefotografeerd, dit is Marianne die mij fotografeerde, zie volgende foto.
De foto was beter maar ik moest hem vanaf mijn scherm fotograferen want er zat een onbekende extensie aan zodat ik hem op geen andere wijze geschikt kon maken om hier te plaatsen. Ik heb een plu aan die ik in de straat had gevonden (gat in gemaakt en handmatig omgezoomd) en een rood petje, gekocht in een toeristenwinkel met daar stoelviltjes als stippen op geplakt, plus twee sprieten uit de feestwinkel. Die bril had ik nog.
Koningin Wilhelmina griste het welkomstboeketje prei uit handen van de huidige voorzitster die er daarom een beetje beteuterd bij staat
De koningin met haar adjudant.
Iedereen kreeg bij binnenkomst eens stip.
De koningin werd door de vorige voorzitter bijgestaan in haar taak.
O jé……..
Jaaaaaaa, de vierde stip, uit de bus getoverd door Ruud Grondel van de AVVN, daar had niemand op gerekend.
Het glas werd geheven.
De huidige voorzitster en Ruud Grondel van de AVVN.
Er werden hier geen linten doorgeknipt maar het was een prima manier om koningin Wilhelmina mee te krijgen in de juiste richting
Na het hele gebeuren kwam Koningin Wilhelmina terug als tuinster Ivonne
En Geert speelde als vanouds
En toen zaten er opeens vier stippen op het lieveheersbeestje.