Napels: het havengebied

Zoals in heel Napels was ook in het havengebied zowel rijkdom en welvaart als armoede en verwaarlozing te vinden. Van tevoren had ik eigenlijk totaal geen beeld van die stad, maar als ik er iets over had moeten zeggen hoe ik dacht dat het zou zijn had ik gezegd: afgebladderde oude troep. Nou was dat laatste in ruime mate aanwezig, maar dus ook die rijkdom, en dat had ik toch niet verwacht.

Ook in het havengebied stonden wat mooie bouwwerken in de steigers vanwege renovatie en werd er ook nieuwbouw gepleegd. Vlak voor een terminal zijn ze een metrostation aan het maken dat het mooiste ter wereld zou moeten worden, stond op borden langs de omheining van het terrein. Ze hadden trouwens daarbij overblijfselen uit de antieke wereld blootgelegd, daar gaan ze ook nog wat mee doen. En nou ik het toch over de metro heb: de mooiste foto van de hele reis heb ik op de roltrappen gemaakt in een zo’n prachtig gerenoveerd metrostation. Die heb ik al op facebook gezet maar hij komt morgen nog een keer in mijn laatste Napels-blogje.

Het is dus al met al een grote reportage van de stad geworden. En dan hebben we nog niet eens de hoogtepunten bezocht rond Napels en waar je eigenlijk vooral voor naar Napels gaat: Pompeï, de Vesuvius, Capri, Herculaneum etc. want we vonden dit al bijzonder genoeg.

Groetjes

René