Naar het Twiske op de eerste lentedag

Het zou redelijk mooi weer worden, zelfs de mooiste dag van de week, maar dat viel weer eens een beetje tegen. Het regende een groot deel van de dag lichtjes, zo licht dat het niet op buienradar te zien was, maar desalniettemin. Het zou in de loop van de dag ook nog eens beter worden, dus na enige aarzeling op een overleg-punt zijn we toch maar doorgegaan.

En zoals altijd hebben we toch genoten, je maakt er gewoon het beste van. De natuur begint te ontluiken, maar bleek toch naar mijn gevoel minder ver dan bijvoorbeeld mijn tuin. Dat komt natuurlijk omdat die veel beschutter gelegen is dan de open velden rond Landsmeer en het Twiske zelf.

Toch nog aardig wat foto’s gemaakt, en ik laat deze keer ook wat foto’s zien van de weg naar het Twiske toe. De eerste is vanaf de Meeuwenlaan genomen, de tweede op de brug over de NZ-lijn, waarvan een metrostel en niet toevallig net aankwam. Jan houdt daar ontzettend van en we hebben gewoon gewacht totdat er een verscheen. Het decor erachter was ook wel erg mooi, er wordt daar bijna een nieuwe stad gebouwd. De derde foto is vanaf het Noordhollands kanaal richting die nieuwe wijk.

Dus ondanks de lichte miezer was het toch de moeite waard.

Groetjes

rené

Heel in de verte, deel van Landsmeer?
Dit staat er al jaren, en elke keer denk ik: en waar halen jullie je stroom vandaan?
Hangt bij een bedrijf in Landsmeer. Ik snap het wel, maar heb hetzelfde als bij de oorlog in het Midden-oosten: net zoals de holocaust geen vrijbrief is om voorbij te gaan aan het bestaansrecht van andere mensen, is het boerenbedrijf geen vrijbrief om de natuur te schaden.
De wijk in Landsmeer waar ze de nieuwe huizen in de traditionele Zaanse stijl hebben gebouwd.
Deze fuut is er vroeg bij. Nog in Landsmeer, de zuidrand.
In het Twiske.
Het was druk bij de telefooncel aan het Twiske-meer.
Plankpeddelaar tussen de smienten.
Kuifeend.
Volgens mij zijn dit vrouwtjes-fazanten.