Naar het landje van Geijsel

De Zuid-as vanaf de Groot-Duivendrechtsche Polder, ik sta met mijn rug naar de A2.

Vorige week maandag ben ik naar het landje van Geijsel gereden, een ondergelopen weiland ten zuidoosten van Ouderkerk waar altijd in de lente veel vogels foerageren.

Maar voordat ik daar was heb ik nog uitgebreid in de Groot-Duivendrechtsche Polder naast de A2, en bij de bocht in de Amstel, staan kijken en fotograferen. Zo vlakbij de snelweg heb ik wel een half uur vogeltjes gehoord die ik maar niet voor de lens kreeg. Na dat halve uur gaf ik het op en wilde ik wegrijden, maar toen vloog er een buizerd over. Die kreeg ik niet scherp te pakken, helaas. Maar alle vogeltjes daarentegen vlogen wel van schrik daardoor mijn kant op, leve de buizerd. En het bleken puttertjes te zijn die ik nu dus uitgebreid kon verpixelen.

Ik wil al zoveel foto’s laten zien van voordat ik bij het landje van Geijsel aankwam dat ik er dáárvan maar drie neerzet, de rest komt woensdag. Ik denk dat ik ze dan combineer met de vogels die ik zaterdag fotografeerde ten noorden van Amsterdam.

Groetjes

rené

Al jaren zie ik op deze plek naast de A2 mensen met metaaldetectors. Ooit een prehistorische nederzetting geweest en zijn ze op zoek naar een gouden schat? .
Omdat het met die vogels in eerste instantie niet wilde lukken was ik heel blij met dit konijn, of haas.
Zijn het geen schatjes?
Jaaaa, dankzij de buizerd.
Beauty’s zijn het.
Klassiek puttertjes-portret
Deze mevrouw loopt over de brug over de A2. Ze is 90 en heeft tot haar 75ste door Europa gefietst met haar inmiddels overleden man. Die kon toen niet meer fietsen omdat hij evenwichtsstoornissen kreeg en daarom stopte zij er ook mee. Vertelde ze me tien minuten eerder.
Formatie vliegen.
Op balen stro die met zwart plastic zijn ingepakt.
Bocht in de Amstel
Staartmees
Rare tijd voor paddenstoelen.
Man vist in weiland
Man fotografeert vis.
Landje van Geijsel: wulpen, of zijn het wulps? In elk geval zijn ze via een ezelsbruggetje te onderscheiden van grutto’s: de snavel van de wulp wijst naar de gulp. Dat betekent dat hij krom is dus, itt die van de Grutto. Ik denk dus vanwege die gulp dat het meervoud wulps is.
Grutto’s en fotograaf.
Grutto’s en scholeksters.
De kers op de taart op die maandag: een lijster gaf een concert aan de Amstel, adembenemend mooi.