Naar Friesland

Een tijd geleden heb ik een camera gekregen van een vrouw die op facebook gelezen had dat die van mij in reparatie was. Hij was van haar pas overleden man geweest en ik kon hem gratis ophalen. We bleken goed met elkaar te kunnen opschieten en gisteren ben ik met Wil, want zo heet ze, in haar auto met haar mee gereden naar Friesland, St. Annaparochie was het einddoel. Door omstandigheden woont ze in Amsterdam, maar ze wil weer terug naar waar ze een jaar of 5 met veel plezier gewoond heeft, in de kop van Friesland dus.

Ze is op zoek naar een huurhuis daar en krijgt af en toe iets onder ogen waarvan ze het idee heeft dat het iets voor haar kan zijn. Je moet zeker weten dat je het wil hebben want je kan maar drie keer weigeren als je op een huisje hebt ingeschreven en het toch niet wil, dus is het maar beter eerst te gaan kijken. En dat deden we dus gisteren.

Het was stralend zonnig weer dus ik heb aan een stuk door uit de auto gefotografeerd. Dit zijn de foto’s tot en met de Afsluitdijk. Daar zijn we even uitgestapt bij het monument. De uitkijktoren was helaas gesloten en het cafeetje werd gerenoveerd. De dijk wordt verhoogd en dat is een gigantische operatie waar ze nu mee bezig zijn. Ik denk dat ze gedacht hebben: meteen dan maar ook het café-restaurant onderin de toren en de toren zelf, al zijn ze aan de laatste nog niet begonnen. Ik vond het wel jammer want die toren galmt zo lekker, en dat wilde ik Wil laten horen.

De foto’s van Friesland komen nog.

Groetjes

rené

Gigantisch veel windmolens in de kop van Noord-Holland en in het IJsselmeer.
Dit is van Microsoft, een enorm complex. Wil vertelde dat dat bedrijf bedongen had dat ze groene stroom kregen en dat er daarom zoveel windmolen staan.
Prachtige boerderijen gezien
De Simon Stevin sluizen aan de oost-kant.
De dijk verhoogd
De galmtoren.
Renovatie gewenst, een stukje is er al afgevallen.
Het café-restaurant met een stukje spiegeling van het IJsselmeer.