Naar Friesland 1

Afgelopen maandag met Wil naar Friesland geweest. Ze is al een hele tijd op zoek naar een huurhuis liefst in St. Annaparochie en had nu eindelijk een geschikt huis toegewezen gekregen. Weliswaar in het dorp daar vlakbij, namelijk St.Jacobiparochie, maar dat vond ze ook okay, ze wil gewoon in die streek gaan wonen. Er moest alleen nog iets met de keukenkastjes geregeld worden en dat wilde ze liever daar doen dan via de mail.

Enfin, daar aangekomen bleek dus dat ze niet het huis had gekregen waar ze voor ingeschreven dacht te hebben maar een huis ernaast dat niet half zo leuk was. Waar dat nou allemaal door kwam werd niet duidelijk, maar wel dat de hele zaak dus niet doorging want ze wilde dat andere huisje beslist niet hebben. Dat was dus werkelijk een enorme teleurstelling.

Alles voor de verhuizing was al bedacht, de inrichting al voor een deel in het hoofd, er waren al spullen weggegooid of weggegeven. Er was echt helemaal op de verhuizing gerekend, dat was even heel erg slikken dus. Maar we sloegen er ons doorheen en hebben er toch verder een leuke dag van gemaakt. Heerlijke taart gegeten in een schattig caféetje en op de terugweg ook nog Saartje bezocht, een kringloopwinkel waar ik zowaar nog twee korte broeken heb gescoord voor samen € 4,-.

Allemaal foto’s uit de rijdende auto gemaakt, ZOVEEL dat er nog een blogje over komt.

Groetjes

rené

De vele windmolens in de kop van Noord-Holland zijn er vooral voor de internetgebouwen daar, vertelde Wil.
Dit is zo’n gebouw. Niet alleen verantwoordelijk voor de vele windmolens, maar ze zijn ook nog eens enorm zwaar en drukken het grondwater weg zodat er problemen met de dijken ontstaan.
De ingepakte toren op de Afsluitdijk.
Het werk aan de dijk, een verhoging, is eindelijk klaar, nu zijn ze nog aan de sluizen bezig.
Friese alpaca’s.
Zadeldak kerktorens zag je veel in die streek
Asielzoekerscentrum
TUSSEN DE DIKEN RUST DE SEE IN MYN AKKERS
St.Annaparochie