Naar Egmond aan Zee

Net onderweg.

Maandag over de openbare weg naar Egmond aan Zee gereden. We hadden gehoord dat je daar een strand hebt waar je in duinpannetjes kan liggen, en aangezien het niet echt heet zou worden vonden we dat als zonliefhebbers wel een leuke oplossing. Want jan en ik wilden wel weer eens bakken.

Hoewel er wel mensen langs de branding liepen was er niemand in die pannetjes aan het braden, bleek toen we er een uitgezocht hadden (een steelpannetje uiteraard).

Totale stilte, alleen het ruisen van de zee en het krijsen van de meeuwen, maar dat is vanzelfsprekend geen storend geluid, accentueert juist de natuurlijke stilte.

De eerste 7 foto’s vanuit de rijdende auto genomen, de rest op het strand.

Groetjes

rené

Zaanstad, dacht ik. Er was vanwege de geluidswallen weinig van te zien.
Heb ik al eens gefotografeerd, maar nog een keer want ik vind hem erg leuk.
Een Chrysler!!!!
Een motor met stijl.
Mooie boerderij met boerin.
Ja ook hier nog wat tulpenveldjes.
In zuidelijke richting. In de verte TATA-STEEL.
Door de trillende lucht is het een soort schilderij geworden. Op de achtergrond TATA-STEEL.
De huisjes waren heel divers, niet zo’n rijtje zelfde optrekjes als elders.
Je moet het weten want zo zie je dat niet: dit is een heel bijzondere foto. Jan had een foto van mij gemaakt op mijn handdoek en ik eentje van Jan op zijn handdoek. Maar die kon ik allebei helaas hier niet plaatsen, want we hadden onze zwembroek vergeten. Dus ik heb de foto van mij, met de lege handdoek van Jan, IN die van Jan, met de lege handdoek van mij, geplaatst. Aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Ik wilde toch graag laten zien hoe we lagen.
Een stuk of 5 vissenkoppen lagen op het strand ter hoogte van een langgerekt visnet. Ik vermoed dat die vissen met hun kop in de mazen van dat visnet terecht zijn gekomen en er door de visser(s) zijn uitgesneden. Ik heb zelfs een foto van zo’n vissenkop met een stuk net, maar dat vond ik te cru om te laten zien.
De ogen schijnen het lekkerst te zijn voor de meeuwen.
Ik vermoed dat iemand die dode krab op die kwal heeft gelegd. En er waarschijnlijk ook een foto van heeft gemaakt.
TATA-STEEL nog wat duidelijker.
De vuurtoren van Egmond aan Zee, met de vuurtorenwachter.
Deze Duitse dames vonden het goed dat ik een foto van ze nam.
Dit zijn een soort kleedhokjes. Er vóór zitten mensen op ligstoelen die je er ook in kunt bewaren, dus het zijn meer dan kleedhokjes eigenlijk..