Naar de tuin

Ja wat doe je op zo’n eerste dag van een nieuw jaar? Ik had me voorgenomen om alleen nog maar zinnige dingen te doen. Ben een beetje aan het uitzoeken wat ik nou eigenlijk zinnig vínd, maar daar kwam even niet uit. Dus toen ben ik maar naar mijn tuin gelopen.

Ik had bij al die overdenksels over wat ik nou eigenlijk wilde met mijn leven, bedacht dat ik het toch zo langzamerhand wel met fotografie gehad had. Ik wil wat anders, of beter gezegd: ik heb behoefte aan vernieuwing, verdieping. Voor de zekerheid nam ik toch maar mijn korrelige camera, oftewel mijn telecompactje, mee en dat bleek een mooi staaltje van realiteitszin. Want voordat ik bij de tuin was had ik alweer een heel blog bij elkaar geschoten.

En toen bedacht ik dat realiteitszin ook zin is. Gewoon de realiteit aanvaarden zonder daar etiketten op te plakken. Kennelijk is er iets in mij dat zegt dat ik dat moet doen, dat dat de zin is die ik aan mijn leven geef. Maar helemaal ben ik er nog niet uit.

Wordt vervolgd.

Groet

René

PS: foto’s in volgorde van schieten.