Naar de Ankeveense plassen

In de omgeving van Diemen, jeugd wordt bij de aarde betrokken.

Door voorzichtigheid vanwege Corona, en door de kou, doe ik de laatste tijd eigenlijk steeds hetzelfde. Thuis zitten en een beetje aan foto’s prutsen, of naar mijn tuin om daar wat te werken of te kijken. En hoewel ik aan beide “bezigheden” geen hekel heb is het wel een beetje eenzijdig, het spettert niet echt. Nou weet ik wel dat je allerlei dingen kunt doen om patronen te doorbreken, maar het ontbreekt me momenteel aan echt initiatief. Daarom ben ik blij dat Jan mij af en toe uit mijn huis sleurt, Jan is namelijk heel anders wat dat betreft. Afgelopen donderdag was het weer eens zover. De beste dag van de week, hoewel het natuurlijk niet haalt bij de drie zomerdagen die we laatst even mochten proeven, maar het regende niet en de zon scheen, een kinderhand is gauw gevuld. Jan had een autotochtje uitgestippeld: naar Ankeveen en daar een rondje over de wegen die door de Ankeveense plassen en de Loosdrechtse plassen lopen.

Ik zou dat altijd al leuk gevonden hebben, maar in deze luwe Corona-tijd vind ik alles wat anders is dan het al meer dan een jaar durende “gewone” ontzéttend leuk, hoe weinig spectaculair dat ook moge zijn. Nou ben ik in de Corona-tijd wel naar Rome geweest, en dat was een spetterend feest, maar verder zijn het de gewone dagelijkse dingen die het leven bepalen. Een gevolg van Corona is wel dat je die zaken die je bijna achteloos als bij het leven horend opvat, gaat herwaarderen, het heeft beslist ook zijn voordelen die pas op zijn plaats. Maar desalniettemin, een beetje reuring is toch ook niet te versmaden, en dit tochtje ervoer ik al als zodanig.

De eerste drie foto’s zijn vanuit de auto genomen, onderweg dus, en de rest is van de wandeling die we over een begroeide dijk maakten die door de Ankeveense plassen loopt. Op driekwart zijn we omgedraaid: we hadden helemaal om die plassen heen kunnen lopen maar wilden nog meer doen, dus dat bewaren we voor een zomerse dag. Het was ook wel koud, dus de warme auto lokte ook weer. De foto’s van de Loosdrechtse plassen etc. komen later.

Groet

René

Bij Diemen.
Ik was vroeger ontzettend stralingsgevoelig, en als ik dit zie krijg ik echt de riebels. Ik kreeg altijd hoofdpijn onder elektriciteitsmasten/kabels. Gelukkig is dat veel minder geworden, maar ik zou er niet aan moet en denken er onder te moeten wonen.
Die rode lijn heb ik er in getekend met pijltje waar we ongeveer omkeerden. Maar je kunt er dus omheen lopen, zoals je op het kaartje kan zien.
En zo ziet die “dijk”er uit.
Rietgors.