Mijn volkstuin

Eindeloos kan ik het over mijn tuin hebben. Maar dat doe ik wel een andere keer.

Ik las net een stukje in het tuinblad Vroegop voor volkstuinders met enthousiaste verhalen van tuinders, en dat was heel herkenbaar.

Ik zat er laatst trouwens op een avond toen er een egeltje voorbij kwam stiefelen. Ik wilde niet flitsen maar zonder flits werd het een wazige foto helaas. En het was maar heel even dat ik hem zag. Hij was namelijk van mijn tuin onderweg naar die van de buurvrouw. En opeens begreep ik waarom ik dit jaar bijna geen slakken had: die zijn door dat egeltje opgegeten natuurlijk.

En opeens begreep ik ook waarom hij naar de buurvrouw onderweg was. Die hoor ik namelijk af en toe over de slakken klagen, daar zijn ze dus nog volop te krijgen!

Dat soort dingen.

Nou vooruit, nog een dan: ik heb elk jaar een duivennest in mijn berk. Net boven een bankje, en dat wordt volledig volgescheten door die duiven. Vorig jaar heb ik permanent een oude parasol in de takken van die berk vastgemaakt om de duivenkak op te vangen. Maar vanaf het moment dat dat ding er hing kakten ze daar niet meer. Echt raadselachtig.

Ondertussen was die oude parasol aan flarden en vond ik dit jaar weer de kak metersdik op mijn bank. Dus nu heb ik weer een oude parasol gepakt alleen nu heb ik hem op een standaard gezet. Deze keer blijven ze wel gewoon doorschijten op die plek, dus die parasol zit al behoorlijk onder, maar mijn bankje bijna niet, af en toe een spetter.

En eindelijk heb ik ook in die berk de twee jonge duiven kunnen fotograferen, dat is de laatste foto.

Dus toch wat over de tuin gezegd, ja dat krijg je echt als je een tuin hebt, je maakt iedere dag dit soort dingen mee. Geen mens zal er wat aan vinden, maar als je de tuinrust eenmaal te pakken hebt ga je begrijpen wat hier zo leuk aan is.

Groetjes

rené

PS: ik heb een verzamelblog over mijn tuin met links naar alles wat ik daarover sinds het begin van mijn blog in 2005 over heb geplaatst. Alleen dat gaat maar tot 31 december 2013. Het plan is om dat weer bij te werken tot nu toe. Klik op VERZAMELBLOG als je wil zien wat ik al heb.

Ook in mijn tuin geboren.