Mijn venster op de wereld

Hoewel ik af en toe nog buiten kom zit ik net als iedereen voornamelijk thuis. En dus heb ik nog nooit zoveel foto’s uit mijn raam gemaakt als in deze periode. Een geluk bij een ongeluk is dat de zon aan een stuk door blijft schijnen, dat maakt het fotograferen er een stuk leuker op vind ik altijd.

De café ‘s in mijn omgeving hebben het bijna allemaal druk. Druk met klussen welteverstaan, ze grijpen de crisis aan om eens flink de puntjes op de i te zetten. Hier beneden bij Tisfris zijn ze b.v. bezig de stoelen grondig schoon te maken en de tafeltjes te lakken, bij Orff hier tegenover wordt o.a. de stoep met een hogedrukspuit gereinigd en bij de Sluyswacht zijn ze o.a. ook iets met de tafels aan het doen.

Ook zie je particulieren met schoonmaakspullen lopen, de tijd moet nuttig doorgebracht worden. En bovendien, maar dat was waarschijnlijk al gepland, worden de bruggen en het sluisje schoongemaakt. Heel even kwam bij me naar boven dat ze aan het ontsmetten waren, maar dat zal wel niet het geval zijn, al zag het er wel een beetje zo uit.

Ik heb gisteren een rondje Oosterdok gedaan maar daarvóór ben ik naar het bejaarden-uurtje van de AH geweest. Tussen 7 en 8 uur mag je alleen als 70-plusser naar binnen. Voor de zekerheid had ik mijn ID-kaart meegenomen want ik word altijd jonger geschat, maar die hoefde ik niet te laten zien. Dat was wel een tegenvaller, ik kan het dus niet meer verbergen, nou ja, aan alles komt een eind. Aan mezelf ook snel, dacht ik tot gisteren, want ik dacht dat ik het virus had: vreselijke maag- en darm-klachten, maar die beginnen weg te ebben en ik heb geen koorts. Ik ben een beetje een hypochonder, dus denk altijd meteen het ergste.

Groetjes

rené

Van die Brexit hoor je ook weinig deze dagen..
Kijk, daar woonde hij, Rembrandt.
Drie hondjes.
Corona-tijd=klussen-tijd.
Ontsmetten of ontmossen?
Sign of the times.
O jé, je denkt toch meteen………….
“Don’t forget to tag them first” of iets van dergelijke strekking komt bij mij op bij dit beeld. Dat is een regel uit een hit van DuranDuran over schuilkelders en atoomoorlogen waarin ze zingen dat de overledenen getagd moesten worden voordat je ze uit de schuilkelder verwijderde.
Ik heb het kunnen vinden wat het precies was. Het was een strofe uit “Two Tribes” van “Frankie Goes To Hollywood” uit 2007 en gaat als volgt:
If your grandmother or any other member of your family
Should die whilst in the shelter
Put them outside, but remember
to tag them first
for identification purposes.

Ja dat soort apocalyptische dingetje komen in deze tijd opeens bij mij boven.

Gelukkig wordt er ook nog gelachen.
Deze man krijgt geheid nooit Corona.
Ook de muzikant laat nog van zich horen.
En de mooie jongens komen ook nog gewoon langs.
Met de tang de uitstekende delen verwijderen?
Schuren voor het lakken.
Ze waren het Rembrandthuis aan het filmen.