Mijn hortus

Mijn tuin begint hortus-achtige trekjes te vertonen. Eigenlijk sinds ik het middengedeelte heb opengegooid en daar voor € 100,- plantjes in heb gezet ziet het er zo langzamerhand uit als een aangelegde tuin. Het wat nettere nieuwe gedeelte blijkt heel goed te combineren met de bijgehouden chaos van de rest van de tuin. Ik noem het nog steeds een wildtuin.

Toen ik gisteren een plank wilde zoeken in de houten kist die achter mijn huisje staat bleek de zaak daar totaal overwoekerd, ik kom er zelden of nooit en het is een extreem groeizaam jaar geweest. Dus moest ik alvorens de kist te openen gaan snoeien. En zoals dat meestal gaat: dat liep volledig uit de hand. Vanaf het dak van mijn huisje heb ik nog het meeste gedaan, ondertussen met mijn GSM-etje foto’s gemaakt want het uitzicht was geweldig, ik waande me in het buitenland. Uiteindelijk begon het al donker te worden toen ik klaar was, en de kist is niet open geweest, dat komt weer een andere keer.

Alle brede dwarse foto’s zijn gisteren met het mobieltje gemaakt. de rest bestaat uit foto’s die ik na mijn vorige tuinblog heb gemaakt. Vooral de Vlaamse Gaai vond ik bijzonder, die is tegenwoordig een stuk minder schuw dan vroeger. Een paar dagen geleden zag ik er zelfs eentje op mijn achtergalerij!!!!

Groetjes

rené

Vanaf het dak van mijn huisje.
Een merel was in de taxus bezig besjes te eten.
Ja, weer eentje te pakken.
Deze lijster kwam met hetzelfde doel mijn tuin in. Ze lijken veel op merels, alleen hebben ze itt de laatsten een gespikkelde borst.
Weer vanaf het dak, de andere kant op.
Ook de lijster kreeg ik te pakken toen hij een besje te pakken kreeg.
Dat zie je in de zomer zelden, drie vlinders op 1 bloem, maar omdat er nog zo weinig zijn moeten ze wel.
Boven achter mijn huisje.
Mijn nieuwe gras, ben er echt trots op, veel voor gedaan. Zo haal ik er elke keer de afgevallen blaadjes uit.
En nog een keertje mijn nieuwe midden-gedeelte.