Mijn foto’s in d’OudeBinnenstad

Onthulling van het kunstwerk van Eran Shakine “A Muslim, a Christian and a Jew” als uiting van de gezamenlijke zoektocht naar liefde en geluk. Links staat Yet ten Hoorn (van Green Light District) en rechts Birgit Büchner, hoofd van de directie van Ons’ Lieve Heer op Solder waar de beeldengroep uit de eigen collectie vóór geplaatst is. Toen ik op facebook een andere foto had gezet kreeg ik als commentaar: en hoe zit het met de atheïsten?

Hier mijn bijdrage aan d’OudeBinnenstad van het eerste kwartaal van 2022. Summier heb ik bij elke foto iets geschreven, maar voor de uitgebreide artikelen moet je naar de site van d’OudeBinnenstad gaan. Ik zag net dat het nieuwste nummer er nog niet op staat maar dat gebeurt altijd heel snel. Je kan natuurlijk ook een krantje te pakken zien te krijgen.

Afgelopen donderdag voor het eerst naar het jaarlijkse etentje van de krant geweest, erg gezellig daar in het oude gebouw van de satanskerk aan de Oudezijds Voorburgwal. Er werd gevraagd om nieuwe jonge redacteuren die in het 1012-gebied wonen want de vergrijzing slaat een beetje toe. Dus als je je aangesproken voelt als buurtbewoner……….en daar zal je geen spijt van krijgen want je leert de buurt kennen op een manier die anders niet mogelijk is, ik spreek uit ervaring want dat geldt ook voor mij als fotograaf.

Groetjes

rené

Buurtgenote Monica met haar man Frank die in Flesseman woont.
Filippa en Lieve die een oppascentrale zijn begonnen. Beetje Droste-effect.
Initiatief van Jan Timmerman die hiermee solidariteit met de Oekraïense vrijheidsstrijd wil promoten middels bloemen in de Oekraïense vlagkleuren.
Mathilde MuPe voor haar “Kijkpunt” met eigen foto’s, van keukenafval bijvoorbeeld, in de Oude Hoogstraat 33
Carel Helder die het voormalige Parool-Theater runt onder de naam Torpedo-Theater in de Sint Pieterspoortsteeg 33.
Het nieuwe hoofd van de directie van de Oude Kerk Mariëtte Dölle.
Marlies van Heusden van de Nature Bar, en met het Engelse woord bar wordt “reep” (zoals in chocolate bar) of “blokje/stukje” bedoeld zoals hier dus voor de zeep van haar zeepziederijtje in de Sint Annendwarsstraat 9.