Mijn buurtje in korrelig zwart-wit

Nou ja, eigenlijk alleen de Kromme Waal en de Binnenkant.

Ik had gisteren opeens de aanvechting in korrelig zwart-wit te gaan fotograferen. Dat komt omdat ik al een half jaar de lens waar ik dat altijd mee deed niet kon gebruiken, te vaak gestoten en uiteindelijk aan het strand zodanig gemaltraiteerd dat hij alleen nog met geweld in zijn oorspronkelijke beginstand gedwongen kon worden, én niet meer automatisch scherp stelde. Ik ben eerlijk gezegd uitermate slordig op mijn spullen, de camera zelf is ook al twee keer gerepareerd moeten worden.

Eergisteren uiteindelijk een goedkoop lensje gekocht met andere brandpuntswaarden, en die dus gisteren gaan uitproberen. Minder tele, maar daar had ik geen last van. Maar hij begint vanaf 50 mm en de oude vanaf 18 mm, en dat vond ik wel minder prettig, maar ja, allang blij dat ik die camera weer voor gewone dingen kan gebruiken. Hij is trouwens altijd wel in gebruik gebleven met een zeer sterke tele er op, 600 mm, om vogeltjes te fotograferen. Voor de “gewone” dingen moest ik de laatste tijd mijn zware Nikon D 700 meeslepen, en hoe ouder ik word hoe meer ik dingen oncomfortabel vind waar ik vroeger totaal geen last van had.

Daarna naar het Oosterdok doorgewandeld waar ik weer in kleur ben gaan fotograferen, die foto’s komen een andere keer.

Groetjes

René