Mijn buurt in korrelig zwart-wit

Dit is Rietje, nog steeds woonachtig in haar geboortehuis op de Zeedijk. Ze is 77 en waarschijnlijk de oudste bewoner op de Zeedijk die daar ook geboren en getogen is. Gerrie v.d. Velde, van café de Zon, is wel iets ouder en woont ook nog steeds in zijn geboortehuis, maar het adres van De Zon is Nieuwmarkt. Foto met toestemming geplaatst trouwens.

Gisteren, na een nacht slecht geslapen te hebben vanwege de aankomende volle maan waarschijnlijk, had ik opeens zin om de buurt in te gaan en zwart-wit foto’s te maken met mijn korrelige camera. Die is alleen zo korrelig als het een beetje donker is, maar dat vind ik voor zwart-wit juist wel wat hebben.

Ik kwam allerlei mensen tegen die ik kende, dat is altijd erg leuk, vooral als je de hele dag alleen thuis hebt gezeten. Dat is het lekkere van in de stad wonen: je hoeft maar naar buiten te gaan of je hebt contact, meestal dan.

En het is een mooie buurt, dus als je niks bijzonders ziet, wat zelden voorkomt want ik vind alles bijzonder, kan je sowieso gewoon de huizen fotograferen, altijd sfeervol.

Groetjes

rené

Kloveniersburgwal.
Kloof richting Amstel.
Kloveniersburgwal.
Richting de Waag.
Kloveniersburgwal.
Kloveniersburgwal.
Winkel Desirée Weber op de kloof.
Kloveniersburgwal.
Nieuwmarkt hoek Barndesteeg.
Geldersekade.
Idem.
Dit is Wim, ook geboren en getogen op de Zeedijk, maar hij woont tegenwoordig in Zandvoort. Ik geloof iets ouder dan Rietje, maar hij woont er dus niet meer. Hij zit er wel vaak, was de vorige eigenaar van Casablanca op de Zeedijk waar hij hier op het terras van zit. Foto met toestemming geplaatst.