Mijn buurt in kleur

Kloveniersburgwal: zondag 8 januari 2023 !!!!!!!!

Ik was gisteren van plan om naar de Spaarndammerbuurt te lopen om daar wat fotootjes te maken, maar ben in mijn buurt blijven steken. Dat komt omdat ik die eendjes van hierboven in het water van de Kloveniersburgwal zag zwemmen en ik die ook van dichtbij wilde fotograferen. De loop was er zodoende een beetje uit, want het duurde namelijk wel even voordat ik er eendje te pakken kreeg. En toen ik in het “natuurgebiedje” dat is aangelegd in de verstevigingen van de kademuren ook nog een winterkoninkje zag, ja, toen wist ik zeker dat ik de buurt niet uit hoefde.

Vlak voor het eind van mijn rondje kwam ik langs de Oude Kerk, en omdat ik toevallig mijn museumkaart had meegenomen ben ik daar ook even naar binnen geweest. Door de Ghanese kunstenaar Ibrahim Mahama was het volgezet met een soort bekistingen met afgietsels van zowel grafstenen van de kerk als afgietsels van delen van oude Nederlandse forten in Ghana, plus wat papieren overtrekkingen daarvan. Ik kon het graf van Saskia, de vrouw van Rembrandt, niet vinden en vroeg daarom aan een jongen van de organisatie waar dat lag, wat behalve de juiste plek ook een leuk gesprek opleverde.

Groet

René

8 januari 2023, hoezo klimaatverandering?
Tijdelijke versterking van de kademuren
Ook Kloveniersburgwal.

DE VOLGENDE 5 FOTO’S ZIJN VAN DE GELDERSEKADE.

DE VOLGENDE 5 FOTO’S ZIJN VAN HET GEBIED VOOR HET CENTRAAL STATION.

Christo op het Damrak
Deze man zit altijd op dezelfde plaats op de brug naar het Damrak.
Oude huizen in het Victoria hotel, hierop is het boek Publieke Werken van Thomas Rosenboom gebaseerd.

DE VOLGENDE 4 FOTO’S ZIJN VAN DE OUDE KERK.

Oude Kerk.

ACHTER DE ZEEDIJK:

Op de terugweg nog even achter de Zeedijk langs gelopen waar ik dit zag.